Nettbuss – Full gass med Farte og Nettbuss!

På alle måter har 2017 vært et jubelår for Nettbuss. Passasjertallene øker, selskapet har nå 25 gassdrevne busser og øker med 5 nye fra nyttår. I tillegg har busstilbudet blitt bredere. Her er det fart!

De velkjente gule bussene sees over alt i Grenland, det siste året har de økt både i antall og med flere avganger.  Da bomringen ble vedtatt kom nemlig Fylkeskommunen med en utvidet bestilling til Nettbuss. De ønsket å gjør Grenland klar for å ta imot en økende passasjermengde. Det ble grunnlaget for et nytt anbud i 2016.
– Vi forberedte oss godt, forteller avdelingsleder i Grenland, Mariann Ringsjø. Nettbuss ansatte flere sjåfører og utvidet tilbudet.
– Heldigvis ble det slik vi håpet, mange flere i Grenland velger nå buss fremfor bil, en super utvikling på alle måter, sier Ringsjø med et smil. Den gode utviklingen for bussene har både en viktig miljøgevinst og en god innvirkning på trafikkflyten, dette kommer alle til gode, fortsetter hun ivrig. Økningen i antall passasjerer frem til nå er på drøyt 16%. TFK sammen med Nettbuss er offensive, de ønsker at folk skal oppleve dem som utviklingsorienterte og ikke minst at de samarbeider om et stadig bedre tilbud til folk i Grenland. Igjen har Fylkeskommunen utvidet bestillingen sin.

Avdelingsleder i Grenland Nettbus, Mariann Ringsjø sammen med bussjåfør Isa Daci.

– Fra 01.01.18 øker vi antall avganger på pendel-ruter i helgene, det er Siljan, Åfoss og Skotfoss som nå får prioritet med flere avganger, spesielt lørdag kveld, forteller Mariann. – Folk som bor her har ikke hatt tilbud på lørdag kveld frem til nå. Politikere har tatt tak, endelig blir det gjort noe med dette, sier avdelingslederen fornøyd. Også ansatte på Hydro Næringspark får endelig sitt. Den etterlengtede arbeidsbussen til Herøya settes i gang ved nyttår, og har start og stopp på Skjelsvik.
– Denne ruten passer perfekt, for på Skjelsvik er det overgang til alle de store rutene M1, M2 og M3, forklarer Ringsjø. Billettkjøp på Farte.no og nettbutikken til TFK har også blitt mer tilgjengelig det siste året. Billettleverandøren Farte har laget en App hvor du får kjøpt enkeltbilletter og dagsbilletter, mens på nettsiden kan du enkelt fylle opp reisekortet ditt, med andre ord bedre og mer tilgjengelig for kundene. Det er gøy å drive med buss for tiden, sier Ringsjø. Hun skryter av de rundt 200 bussjåførene og snakker med stolthet om selskapet.
– Vi har et viktig samfunnsoppdrag sier hun, og det utfører vi med stor ydmykhet. Vi gleder oss til å utvikle driften videre i Grenland, avslutter avdelingslederen.