Norsk Flid Husfliden – et skattkammer for norsk design

Norsk Flid Husfliden er kjent for de fleste og forbindes gjerne med flotte bunader og et stort utvalg garn i alle varianter. Men det mange kanskje ikke vet, er at den trivelige butikken i Telemarksgata også er en fantastisk gavebutikk, et lite skattkammer for oss som er glad i spennende norsk design. En tur i hyllene på Husfliden, som butikken gjerne kalles av trofaste kunder, byr på lekre pyntegjenstander, smykker, luer, votter, skjerf, regnjakker, gode ullklær til hele familien og mange små overraskelser som garantert blir en hit under juletreet i år. Produkter fra norske designere, håndverkere og produsenter blir håndplukket til butikken, i tillegg til at de har fokus på lokale håndverkere og designere.

norsk_flid_husfliden_skienby_27
norsk_flid_husfliden_skienby_03-08

Nytt og gammelt – nært og fjernt, samlet i et bredt spekter av produkter som står for kvalitet.

Av merker du finner hos Norsk Flid Husfliden er det verdt å nevne Ment, som er en serie særnorske interiørprodukter i gjennomfarget porselen. De duse pastelltonene er en fryd for øyet, og som navnet tilsier; dette er produkter med mening – de vil være med på å påvirke folks forståelse av kvalitet, håndverk og materialkunnskap.

norsk_flid_husfliden_skienby_07
norsk_flid_husfliden_skienby_01
norsk_flid_husfliden_skienby_25
norsk_flid_husfliden_skienby_26

Andre merker er Killi, som blant annet har treprodukter, kjevler, kopper og ostehøvler i sitt sortiment. Wik & Walsøe, med sine krus, serviser, vaser og lysestaker inspirert av skandinavisk natur, kultur og mytologi, eyePOC som ønsker å gjøre norsk design og kulturtradisjoner lettere tilgjengelig og har produkter som notis – hyttebøker, serveringsbrett og fjøler. Er du på jakt etter de mykeste tekstilene er det mange merker og stort utvalg strikkevarer hos Husfliden, her finner du Oleana, Dale og Elvira.  Fra Lilleba & Herremann har de nattøy til hele familien, i ren bambus, viskose og bomull.

norsk_flid_husfliden_skienby_05
norsk_flid_husfliden_skienby_10
norsk_flid_husfliden_skienby_16
norsk_flid_husfliden_skienby_17

Tova tøfler, Røros-pledd, søte og dekorative knapper fra Snella og Petronella. Alpaca Society med strikkeplagg av et av verdens mest eksklusive naturmaterialer, Huldresølv med smykker inspirert av norsk tradisjon, folketro og mystikk kombinert med det internasjonale trendbildet, og som blir håndlaget i Telemark. Og ikke minst, de kule teproduktene fra Te-tøsene, og nostalgiske kort fra Emmeselle, som begge har en leken retro-følelse. Listen er lang over fantastisk norsk design du kan finne hos Norsk Flid Husfliden. Og de hjelper deg gjerne med å sette sammen gavepakker, og pakker også inn gavene for deg.

norsk_flid_husfliden_skienby_13
norsk_flid_husfliden_skienby_20
norsk_flid_husfliden_skienby_28
norsk_flid_husfliden_skienby_29
norsk_flid_husfliden_skienby_38
norsk_flid_husfliden_skienby_33

Norsk Flid Husfliden i Skien samarbeider med Grenland Husflidlag om strikkekafé, og de er aktive i sosiale medier både på Facebook og Instagram under navnet norskflidhusfliden_skien. Kjersti Lyngestad ønsker velkommen inn til en inspirerende julegavehandel i en av Skiens mest innholdsrike butikker.

norsk_flid_husfliden_skienby_34