O.P. Sondresen på Lie

Helt siden 1924 har den tradisjonsrike jernvarehandelen O.P. Sondresen vært en del av Skiens butikker, og de har vært i samme lokaler som de er i dag siden 1930. Ole Petter Sondresen startet opp butikken, sønnen Per Sondresen overtok noen år senere, og i dag er det barnebarn og datter Hege Sondresen som driver familiebedriften videre.

Bilde av O.P. Sondresen Jernia i Skien på Lie

Butikken ble ofte referert til som ”Null P” på folkemunne, hvorfor er noe uvisst. Teoriene går på at O`en ble tolket som en null, eller at Heges far ikke hadde O i navnet som sin far og at det derfor ble et artig ordspill. Det som er sikkert er at mange har et forhold til familiebedriften, som med sine 420 kvadratmeter kan skilte med et enormt utvalg av stort og smått, nærmest alt du trenger til hus & hjem. ”Nå har jeg vært overalt, endelig var det noen som hadde det” er noe Hege hører til stadighet. For hos O.P Sondresen har de spesialiteter som ingen andre har – alt fra lampeglass til parafinlamper, et imponerende utvalg skruer i løsvekt, låsreperasjon, postkasser til privatpersoner og borettslag, nøkler og dørskilt og det du ellers vil forvente å finne i en Jernia butikk. De har vært en del av kjeden siden 1960-tallet.

Bilde av nøkler hos O.P. Sondresen Jernia i Skien på Lie
Bilde av dørskilt hos O.P. Sondresen Jernia i Skien på Lie
Bilde av skruer hos O.P. Sondresen Jernia i Skien på Lie
Bilde av nøkkelutvalg O.P. Sondresen Jernia i Skien på Lie

Tar du deg en tur innom O.P. Sondresen nå vil du se at de har gjort litt om i butikken. Nye farger og plakater er på plass for å gjøre det lettere å orientere seg i butikken, og de ulike avdelingene er delt i soner. Kjøkken, maling, rengjøring, beslag, verktøy, hus/hjem og hage/fritid – her finner du det du trenger! Og er det noe de ikke har inne, bestiller de det.

Oversiktsbilde av O.P. Sondresen Jernia i Skien på Lie

skien-by-o-p-sondresen-lie-butikk_DSC7191
Bilde av kjøkkenredskaper hos O.P. Sondresen Jernia i Skien på Lie
Bilde av malekoster hos O.P. Sondresen Jernia i Skien på Lie

Hege snakker også varmt om gjenbruk og reparering, og fokus på kvalitetsvarer som holder seg over tid.
Hun er vokst opp i butikken, hun har jobbet der i over 30 år. Hun er en dame som liker å ha prosjekter på gang, og fikser og ordner selv. Hun har pusset opp alt fra bil til båt, og syns det er viktig å ta vare på ting og reparerere der det er mulig, fremfor å kaste og kjøpe nytt hele tiden. Erfaring med produktene de selger er en stor fordel, her møter du kompetanse og erfaring når du kommer inn døra. Det gjelder også for de andre ansatte i butikken, de er gode på mye og har sine spesialområder. Tar du turen innom treffer du på Glen, Micke eller Silje, som er utdannet maler, samt Hege sin hund Lotte von Isenkram som er fast inventar og har sin egen seng ved døra. Sistnevnte står mest for underholdning og sjarm, og er et koselig innslag i butikken.

op_sondresen_jernia_skienby_19
op_sondresen_jernia_skienby_17-5

Nå som våren står for tur, og det er tid for hage og terrasse er det midt i blinken med en tur innom O.P. Sondresen på Lie. Med stort utvalg, kvalitetsvarer og god kompetanse står de klare til å hjelpe deg med det du trenger eller lurer på.

Bilde av beisefarger hos O.P. Sondresen Jernia i Skien på Lie
Bilde av verktøy hos O.P. Sondresen Jernia i Skien på Lie