Optikere med hjerte for faget

Sola skinner i Skien By, det er høysesong for solbriller, og vi tar turen innom Lorgnetten i Skistredet. To blide damer møter oss innenfor døra i de innbydende lokalene, hvor det er briller og solbriller i alle stiler og varianter på veggene. Lorgnetten ble etablert for 13 år siden, og er nå drevet av Randi Helene Nonstad og Sigrid Midtbø Storkås.

Vi startet opp vår egen optiske forretning etter å ha jobbet sammen i mange år. Da firmaet vi jobbet i ble kjøpt opp, gikk det tre måneder fra vi bestemte oss, til vi var i gang, sier Sigrid.

lorgnetten-collage-1

Navnet Lorgnetten var mer en tilfeldighet, men de lever godt med navnet, som forøvrig betyr “liten kikkert” og er en brille med stang, som også var en del av motebildet på 1800-tallet.

Lorgnetten-1879

De har også med seg Birthe Follaug Pedersen på laget, og de to gründerdamene beskriver henne som svært allsidig med godt humør og god kompetanse; – hun er limet i butikken! Birthe har ansvar for innkjøp, og den du oftest møter ute i butikken.

Å drive for seg selv betyr større innflytelse over hverdagen, og både Randi Helene og Sigrid trives godt i faget. De er begge autoriserte optikere, og har fokus på kompetanse og videreutdanning. Barn og syn er et område de er sterke på, og samtidig som vi tar en prat kommer det en liten jente inn døren med moren sin. En plastdel på brillen hennes har blitt litt ødelagt, så mens jenta tar plass ved tegnebordet som står i lokalet, tar Randi Helene med seg brillen inn på verkstedet, og fikser den på noen minutter.

Lorgnetten-1769_bw
Lorgnetten-1801_bw
Lorgnetten-1816_bw
Lorgnetten-1815_bw

God øyehelse er viktig gjennom hele livet. Vi samarbeider med skole og foreldre fra barna er små, og vi har kunnskap om dysleksi.

Randi Helene leverer fra seg brillen til en fornøyd liten kunde. På Lorgnetten jobber de med folk i alle aldre. Mellom seg har de mange års erfaring, og spesialkompetanse på tørre øyne, svaksynt optikk, spesial kontaktlinser og synstrening. Optikere er helsepersonell, og kan henvise direkte til øyelege ved behov. – Gå til optiker først, er rådet fra Sigrid. De har kunnskap og utstyr til å utføre synsundersøkelser, de ser på helheten og gir råd utfra dette.

Lorgnetten-1844_bw
Lorgnetten-1874_bw

Vi kjenner kundene våre, vi stiller opp, og har mange lojale kunder som vi følger fra de er små til de er voksne. Vi er fleksible og har mulighet til å tilby de produktene som finnes på markedet, det er viktig for oss å gi god service.

Hos Lorgnetten er alle briller og solbriller spesialtilpasset. De justerer passform, sørger for at materialvalg og funksjon er riktig for deg. Og kjøper du flere briller, tilbyr de et fordelsprogram som heter Privilegium. Trendmessig er det meste lov akkurat nå, og det viktigste er å finne noe du selv trives med og liker. Hos Lorgnetten har de dansk design som Fleye, Pro Design, Inface og Lindberg, samt flere kjente merkevarer som RayBan, Jean Paul og Maui Jim.

Lorgnetten-1809

Lorgnetten-1916

Sigrid syns det er flott å se at det dukker opp stadig flere butikker i sentrum, og hun bruker byen aktivt selv. – Vi trives kjempegodt i Skien, sier hun.