Kortreiste produkter med mening

Tett i tett og midt i byen finner du Sitt Ned Kunst & Kafe og interiørbutikken PREG. Glass, keramikk, julestrømper,
skjærefjøler, pynteputer og strikkevarer møter oss i det vi går inn døra til interiørbutikken PREG. Utvalget er stort, og rundt 70 prosent av sortimentet er egenprodusert av de ulike avdelingene i GREP.

– Butikken er et utstillingsvindu for mange av produktene som blir produsert av våre medarbeidere, forteller Elisabeth Spangelo, Profilansvarlig i GREP Grenland. Sammen med butikkmedarbeider Stian Sandersen har hun hatt hovedansvaret for oppstarten av PREG. En oppstart som har gått over all forventning. – Vi åpnet i mai, og har hatt en jevn og god tilstrømning av kunder, og tilbakemeldingene fra kundene er utelukkende positive forteller Stian.

skien-by-jul-sittned-preg-2-1-bredde
skien-by-jul-sittned-preg-2-1-hoyde

Produkter og utvalg er selvsagt viktig, men det samme er handleopplevelsen. Vi ønsker å gi kundene følelsen av noe spesielt. Derfor har vi jobbet mye med å utvikle og modernisere både produkter og hvordan butikken ser ut. PREG skal være en opplevelse og inspirasjon fra du kommer til du går, forteller Elisabeth.

Hun påpeker også viktigheten av at folk forstår at de kjøper noe mer enn de fysiske produktene. – Du kjøper håndlagde produkter med mening. Totalt er det 70-90 mennesker på forskjellige tiltak som er involvert i produksjonen, og når du handler hos oss hjelper du GREP med å nå visjonen som er å gi alle mennesker muligheten til å yte sitt beste, avslutter hun.

skien-by-jul-sittned-preg-1-2-hoyde
skien-by-jul-sittned-preg-1-2-bredde

Vegg i vegg med PREG finner du Sitt Ned kunst & kafé. Her får du byens beste supper, og et stort utvalg av deilige lunsj- og middagsretter. Akkurat som naboen lager de de meste selv. –Maten er kortreist, og vi lager det fra bunnen av på vårt eget kjøkken, forteller driftsleder Anne Helene Westby.

Nå i desember er det også flere arrangement på kafeen. Det blir både konserter og andre kulturkvelder, og dette blir annonsert på Sitt Ned sin Facebook-side. På Sitt Ned er de også opptatt av å vise en bredde i kulturtilbudet. Her arrangeres det blant annet strikkekafeer, månedlige kunstutstillinger, konserter, diktkvelder og ulike foredrag og møter gjennom hele året. –Vi leier ut kafeen til lag og foreninger som ønsker å ha arrangement hos oss, og det er stor pågang. Hos oss kan man benytte lydanlegg og projektor med lerret for de som har behov for det, og alt ligger dermed til rette for en god teknisk ramme rundt arrangementet.

skien-by-jul-sittned-wraps
skien-by-jul-sittned-suppe

Sitt Ned kunst & kafé er en kafé for alle – og vi fikk sogar tildelt Skien kommunes Tilgjengelighetspris for mennesker med nedsatt funksjonsevne i 2016, avslutter Anne Helene.