Prikken over – Ikke noe for alle, men alt for noen

Torggata har i løpet av kort tid blitt en aldri så liten perle av en handlegate. Nye, flotte butikker har etablert seg, og gata blitt en magnet i sentrumshandelen. En av de som har holdt stand og tålt tidens tann, er Britt Aune. I 1999 etablerte hun butikken Prikken Over, og har i løpet av de atten årene blitt et valfartssted for damer opptatt av design- og kvalitetsklær.

Mandag formiddag tar Britt imot oss, som vanlig ulastelig antrukket, med toppladede batterier. – Nettopp kommet hjem fra ferie, så nå er jeg klar for en travel julehandel, nikker hun fornøyd. Butikken er hjemmekoselig men samtidig eksklusiv i uttrykket – rene flater krydret med lekre detaljer gjør det lett å se produktene. En stamkunde kommer innom kort tid etter at Britt har åpnet dørene, og nøyaktig trettiseks sekunder senere står kunden i prøverommet. – Jeg trives veldig godt i byen. Det er fantastisk å kunne oppleve en sterkere puls, og et merkbart bedre syn på byen, smiler Britt før hun fortsetter: – For meg er det noe eget med butikker på gateplan. Du har frisk luft rett på utsida av døra, og stemningen blir en helt annen for oss som jobber i byen og for kundene våre.

Kunden i prøverommet har kommet seg tilbake i sine egne klær og må tenke litt før hun bestemmer seg for å handle. Britt legger klærne hun har prøvd på disken og kunden forlater oss. Hun har kunder som kjører i ens ærend både fra Vestfold og Oslo-området for å handle av henne, så man kan ikke annet enn å konkludere med at hun gjør en fantastisk jobb med både produktmiks og service. Hun forteller ivrig om sin nye satsing på nett: – Kan ikke sove i timen, heller, så nå har vi fått en nettbutikk så vi kan nå flere kunder. Kunden som forlot oss tre minutter tidligere, kommer tilbake. – Jeg kommer til å angre om jeg ikke handler, jeg blir jo alltid fornøyd med plaggene jeg handler her, ler hun.

Prikken Over er vanskelig å klassifisere som noe annet enn en nisjebutikk, noe Britt sier seg enig i – og for øvrig er veldig fornøyd med.
– Prikken Over er for de kvalitetsbevisste damene på 40+ som er på jakt etter det lille ekstra – ja, den lille prikken over, vet du. Vi gleder oss over Britts suksess og følger henne spent videre.