Renommé – En tid for alt

Ingar Eckholdt hadde solgt klokker og smykker for andre i 14 år. Da han fikk tilbud om å selge det selv, var valget enkelt.

–Du sier ikke nei når du får tilbud om å åpne din egen butikk, forteller Ingar. Vi møter han i de flotte lokalene til klokke og smykkebutikken Renommé på Arkaden, og det er en svært fornøyd butikkeier som tar i mot oss. –Vi klarte månedsbudsjettet på to dager, så du kan trygt si at vi har hatt en flying start, forteller han med stor iver.

LORUS RXH33JX9 – 698,-
G-SHOCK GG-1000 1A5ER – 3498,-
Mauroice Lacroix Masterpiece – 59.950,-
Renommé har et stort utvalg av ringer.

Det er en erfaren butikkdriver som har åpnet det siste tilskuddet av nye butikker i sentrum og på Arkaden. –Jeg har solgt klokker og smykker i 14 år, og var i mange år tilknyttet en klokke- og smykkekjede, men det er en tid for alt, og med Renommé har jeg fått muligheten til å skape en butikk slik jeg vil ha den. Ingar har selv stått for mye av designet. Utstillingsskapene har han tegnet, og det samme gjelder de lekre gaveposene og smykkeeskene som begge bærer butikkens logo, også designet av Eckholdt.

–Når du går inn hos Renommé skal du få følelsen av å gå inn i en butikk i en storby. Det skal være gjennomført og oversiktlig. Derfor er vi opptatt av å ikke putte for mange varer inn i utstillingsskapene. Gjør vi det, så drukner produktene i hverandre, forteller han. Klokkene hos Renommé koster alt fra noen hundrelapper til hundretusen. –Det var viktig for meg å ha et utvalg i alle prisklasser. Vi fører blant annet Lorus, som var den første klokka jeg fikk som barn. Dette er kvalitetsklokker til gunstige priser, og servicen er like god uansett om klokka di koster 500,- eller 50.000,-.

Renommé fører også klokker fra Seiko, Jaque Lemans, Maurice Lacroix, Casio, G-Shock, BOSS, og Tommy Hilfiger. –I tillegg håper jeg å ha på plass Grand Seiko før jul. Skien blir da den tredje byen i Norge som har dette merket etter Oslo og Stavanger. Det synes jeg er ganske kult. For øvrig er det morsomt å se at det er så mange unge som har fått opp øynene for klokker. For noen år tilbake var det størrelsen som var viktigst. Nå er det mer fokus på klassisk design, og automatikk-klokker har blitt veldig populære blant de yngre kjøperne våre. Har du behov for å reparere klokka di, utfører Renommé service og reparasjoner på de aller fleste klokkemerker. –Vi har også inngått et samarbeid med Lervik Ur i Haugesund på service og overhaling av de mest eksklusive klokkene som for eksempel Rolex. Da leverer du klokken inn hos oss, og henter den samme sted. Enkelt og trygt.

Solitær ring – 6835,-

I likhet med klokkene, er det også godt utvalg av smykker i alle prisklasser. –Vi fører barnesmykkene fra Per og Pia. Disse koster fra 149,- og er populære bursdags- og julegaver. I tillegg er bunadsølv og smykker fra Halsa og Espeland populære gaver nå før jul. For de som er i forlovelsesmodus kan butikken friste med tilbud på et sett med forlovelsesringer hvor du får den rimeligste ringen til halv pris. Dette inkluderer både regulering og gravering. Ingar ønsker også å poengtere viktigheten av at folk bruker byen mer.

–Den entusiasmen og gløden som skjer i sentrum nå er utrolig viktig for hele byen. Hvis vi vil ha et levende sentrum så har vi alle et ansvar. Du kan ikke klage på lite liv, hvis du ikke selv bruker byen. Med så mange flotte butikker trenger du ikke lenger dra til Oslo for å finne det gode utvalget. Det må jo være deilig, avslutter han med et smil.