Sammen for sentrum!

Kanskje er det historisk, nyskapende er det i alle fall. Telemarksgata 10, midt i Skien Sentrum er solgt til en gruppe eiendomsinvestorer. Til daglig er de konkurrenter, men nå slår de et kraftig slag for sentrum og gjør et løft sammen.

Bygget som lenge har stått tomt, nemlig Telemarksgata 10, hvor Dnb tidligere holdt hus, er endelig solgt. Den sentrale bygården har lenge stått tom og det har vært et ønske fra hele byen å få gode, engasjerte eiere, nå er ønsket gått i oppfyllelse.

Vi er utrolig glade for dette kjøpet, sier daglig leder i Skien By Kathrine Nakken. Nå har vi virkelig mulighet til å starte jobben med å få inn god næring i det sentrale bygget, vi gleder oss, smiler byentusiasten.

Det er Kontorbygg, Bratsberg Gruppen, Grenland Invest, R8 Group, Skien boligbyggelag, og Knut Bråthen som er de nye eierne med 16,6 prosent eierandel hver. Som daglig leder i det nye selskapet har de ansatt Kathrine Nakken som også leder Skien By. -Å få nøkkelen til dette bygget er viktig for byen, spesielt første etasje. Det er mye vi kan putte inn her, både aktiviteter knyttet til Mersmak, pop-up butikker, eller et spisested, mulighetene er mange sier Nakken.

Emil Eriksrød – R8, Kathrine Nakken – Skien By, Petter Øygarden – Bratsberg Gruppen, Knut Bråthen, Marianne Hegna – Skien Boligbyggelag, Per Stian Dahle – Grenland Invest og Knut Wille – Kontorbygg

De nye eierne overtar bygget 15 januar, hva lokalene skal fylles med er ikke avklart, men planer har investorene allerede. Først blir det fasaden. I løpet av januar vil gruppen utarbeide en fremdriftsplan for bygget. -Vi regner med å være raskt i gang, sier Petter Øygaarden fra Bratsberg Gruppen. Først vil investorene vil engasjere to arkitektfirmaer til å se på løsninger for bygget og fasaden. – Det vil nok ta noen måneder før håndverkerne setter i gang, men vi begynner å bygge om i 2018, avlutter Øygarden.