Sandborg Damekonfeksjon 60 år

For 60 år siden startet Einar Sandborg opp Sandborg Damekonfeksjon, rett ned i gata for dagens lokale i Holbergs gate. Her har butikken vært siden 1998.

For 5 år siden kom barndomsvenninnene Kathrine Nakken og Anne Karine Hole over en unik sjanse til å realisere en felles drøm om å drive sin egen klesbutikk. Anne Karine kom fra betongindustrien og Kathrine fra Mester Grønn, men med solid interesse og kompetanse på mote, markedsføring og kundebehandling fornyet de den tradisjonsrike klesbutikken – ny logo, nettside og aktiv tilstedeværelse i sosiale medier. Kundegruppen deres, kvinner fra 40-60 år er den gruppen som vokser raskest på sosiale medier.

De beholdt navnet, som var godt innarbeidet med positivt fortegn, og det har de tenkt å fortsette med. De har en lojal og kvalitetsbevisst kundegruppe som setter pris på den gode servicen som er varemerket deres. De spiller ikke musikk i butikken, nettopp for å kunne prate og ha god kontakt med de som er innom.

Her har vi tid til å hjelpe kundene våre. Vi vet hva de har kjøpt tidligere, og noen ganger får vi inn klær som vi bare vet kommer til å passe perfekt til en kunde før de kommer innom, sier de og smiler.

_DSC1283Kåpe fra Hettemarks 3990,- Hansker 799,-
_DSC1438Jakke fra Betty Barclay 2499,-

For personlig service er grunnlaget for suksess, det er de helt klare på. Hvert år sender de for eksempel ut personlige julekort til kundene sine, og det at flere av kundene kommer innom igjen for å takke for kortet og ønske god jul viser at det settes pris på. Det å ha tid til å snakke med kundene, og finne antrekk som man både ser bra ut i og føler seg vel i er viktig. Stoffer og materialer som er gode å ha på, som er kvalitet, er noe de har full fokus på. Ren ull, silke, ren bomull – gode naturprodukter.

Vi har gode snitt på klærne våre. Det er klær av fantastisk kvalitet, med gode stoffer, som er sydd til kvinnekroppen.

_DSC1508_samlebilde
Kåpe fra Hettemarks 3999,- Lue 499,- Skjørt 1999,- Genser 499,- Skjerf 499,-

Kathrine og Anne Karine vil være best på kjoler i Grenland, og de har et stort utvalg kjoler til både hverdag og fest. Det er klassiske snitt, som man kan bruke flere sesonger. Og stort sett finner du bare et plagg i hver størrelse i sortimentet. Men noen basisplagg, som den fantastiske Shape-buksa, har de flere inne av i størrelser fra 36-46. Den kommer nå i to lengder, så også de som har behov for litt kortere benlengde får en bukse som sitter perfekt.

_DSC1485_1

Shapebukse 699,-

Også flere av merkene har de beholdt fra tidligere år. Det danske designmerket Elinette har vært her i lang tid. Sammen med svenske McScott og populære Betty Barclay som de tok inn i fjor er dette bestselgere hos Sandborg Damekonfeksjon.

Det har skjedd et skifte blant kvinner de siste årene. De vil gjerne kle seg yngre og mer moderne, og er mer opptatt av mote generelt.

_DSC1400_1
_DSC1423
Dunjakke fra Betty Barclay 3799,-

De syns også det har skjedd en positiv endring i sentrum. Det er flere folk som bruker byen, folks holdning har forandret seg. Flere kaféer og butikker, og bedre parkeringsmuligheter i sentrum er med på å gjøre det lettere å drive i sentrum, sier de.

Førstkommende onsdag kveld spretter de champagnen og kickstarter tre dagers feiring i butikken med en festkveld med moteshow, goodiebags og mye annet spennende. Kvelden er allerede fullbooket med venteliste, men det blir feiring i butikken resten av uken også med gode tilbud, kake og kaffe. Ta en titt på Facebooksiden deres for fullstendig jubileumsprogram.

Og hva er planene for de neste 60 årene? De flinke damene smiler og ler, og forteller at de i første omgang skal feire dette jubileumet. Og fokuset videre, det er å holde på den gode kvaliteten og den personlige servicen. Vi gratulerer så mye og ønsker lykke til videre!

_DSC1506