De vil krydre byen

Villa Mynte, Villa Estragon og Villa Timian, smak på navnene! Det kjennes godt, det er noe vi liker, noe som kan gjøre den lille forskjellen. Det er nettopp det Skien Boligbyggelag, SBBL, vil med sitt nye prosjekt Lekeland Park.

Øverst på Falkum, på den gamle tomta hvor Lekeland hadde sine glansdager dukker det snart opp både park og fargerike byvillaer med de deilige navnene. Hvem vil ikke bo her? – Dette er helt unikt forteller ny daglig leder i SBBL, Marianne Hegna. – Det blir Skiens nye grønne hjørne. – Vi håper at dette prosjektet kan lokke noen nye innbyggere til Skien, eller kanskje få utflyttede Skiensborgere til å komme hjem.

skien-by-sbbl-prosjekt-1
skien-by-sbbl-gunn-marianne
skien-by-sbbl-prosjekt-2

Selve byggingen starter opp i april 2017, ved juletider 2018 kan folk flytte inn i sine nye boliger. Salget er allerede i gang, flere leiligheter er solgt og mange har meldt sin interesse. Ansvarlig megler og salgssjef, Gunn-Heidi Kittilsen forteller ivrig; – Kommer du inn tidlig i prosessen kan du være med å forme din egen bolig innvendig. – Vi tror disse boligene vil appellere til en bred målgruppe. Her bor du i grønne omgivelser med park og store fine utearealer samtidig som du bor bynært og i et allerede etablert område, passer perfekt både for familier, unge voksne og godt voksne, konstaterer salgssjefen. Leilighetene er konstruert slik at alle er hjørneleiligheter, det betyr unike solforhold ved at solen kommer inn fra begge sider. De nederste leilighetene har egne små hager mens de på toppen har store takterrasser. – Vi har lagt vekt på gode utemiljøer for alle, forklarer Heidi mens vi ser på prospektene. Vi har også lagt til rette for helt bilfritt boområde med mange parkeringsplasser for sykler. I hagen eller rundt om på anlegget kan du plante ut egne grønnsakhager eller urter om du vil, smiler Gunn-Heidi lurt.

SBBL har fått en god avtale med entreprenøren, de har nemlig prisgaranti i to år og 20 års avdragsfrihet, SBBL ønsker at folk skal ha råd til å kjøpe bolig her. – Vi har fått til ordninger som gjør det enklere å kjøpe for flere sier Marianne Hegna, hvis du vil kan du betale ned boligen din over mange år ved å skyte inn innskudd for deretter å betale fellesutgifter, vil du betale alt med en gang er det helt opp til deg, vi har gode fleksible løsninger sier Hegna fornøyd. Vil du vite mer om prosjektet så ta turen til oss sier de to i kor, du skal få all den informasjon du trenger. De avslutter med å si at foreløpig er det 44 leiligheter som selges men planen er å bygge ca. 240 leiligheter. Leilighetene er fra 70 til 145 kvadratmeter og prisene varierer fra 2,7 millioner kroner til 7,5 for den dyreste.