Skien servicesenter

Skien kommune har mange ulike tilbud og tjenester. Trenger du informasjon om hva kommunen kan tilby, om dine rettigheter eller hvordan du søker på dem, kan du ta kontakt med Skien servicesenter. Vi hjelper deg gjerne.

Skien servicesenter er Skien kommunes informasjonssenter, sentralbord og turistkontor. Vi har oversikt over alle barnehager, skoler, institusjoner og andre kommunale enheter, og kan sette deg i kontakt med rett person eller saksbehandler. Vi kan det aller meste om kommunen, men har også kunnskap om tjenester på fylkeskommunalt og statlig nivå.

_DSC3610_bw
_DSC3613_bw
_DSC3607_bw
_DSC3616_bw

Besøk oss i Kaffehuset
Skien servicesenter har åpent mandag til fredag fra kl. 09.00 til 16.00. Du finner oss i Kaffehuset, bygget mellom rådhuset og Arkaden. Du behøver ikke bestille time, her er det bare å stikke innom.

Hva kan vi hjelpe deg med?
Tiden hvor man sendte søknader på papir er nærmest slutt. Søknader om påbygg, ny garasje eller barnehageplass skjer nå elektronisk. For mange er det en stor overgang å sende inn søknader via internett. På Servicesenteret hjelper vi deg å finne riktig søknad, og kan bistå deg med å fylle den ut. Vi har to datamaskiner som kan lånes. Du trenger ikke å bestille time for å bruke disse.

Skien servicesenter har også saksbehandling på flere tjenester. Dette gjelder blant annet:
• Kunnskapsprøve i alkohol- og serveringsloven
• Utleie av gymsaler
• Utlån av parker og torgplasser
• Byggesaker
• Ledsagerbevis
• Legat til utdanning og legat til sosiale formål
• Parkeringstillatelse for forflytningshemmede
• Boligsoneparkering
• Tilrettelagt transport for funksjonshemmede
• Ambulerende skjenkebevilling
• Kunngjøringer i pressen
• Diverse driftstilskudd

Informasjon om eiendommen din
Kundeveilederne i Servicesenteret er gode på eiendomsopplysninger. Eier du en tomt, finner vi raskt ut hvor stor den er, hvor grensene går og hvor mye du har lov til å bygge på tomta. Eier du et hus, kan vi bistå deg med å finne frem tidligere søknader, tegninger og papirer som har vært innom kommunen. Når eiendomsmeglerne skal selge eiendommer, har de fått alle opplysningene hos oss først. Reguleringsplaner får vi ofte spørsmål om. Vi kan veilede deg på alle kommunens tjenester. Vi tar også imot beskjeder om vedlikehold på kommunale veger, kommunal utleiebolig, renovasjon og mye mer.

Oversikt over politiske saker
Skien har mange politiske utvalg, blant annet formannskap, bystyre og fire hovedutvalg. Saker som skal behandles i utvalgene finner du på kommunens nettside. Ønsker du bakgrunnsstoff om de aktuelle sakene, kan du kontakte oss. Vi finner fram opplysningene til deg. Vi vet hvilke politikere som sitter i de forskjellige utvalgene og gir deg kontaktinformasjon.

Når det er stortings- og kommunevalg, kan du avgi din stemme på Servicesenteret.

_DSC3587_bw
_DSC3637

Turistinformasjon til alle
Visit Grenland har hovedansvaret for turistinformasjonen i Skien. De holder til på Klosterøya. Visit Grenland tar seg blant annet av markedsføring og telefoner. Besøkende turister tas imot i Skien servicesenter. Vi tar også gjerne imot deg som bor i Skien og har lyst til å være turist i egen by. Vi har et godt utvalg av brosjyrer og anbefaler gjerne severdigheter i Grenland. Vi hjelper også med å bestille billett til kanalbåtene.

Gaveartikler fra Skien
Ser du etter gave eller skal du besøke utflyttede Skiensfolk? Da kan du finne gaven hos oss. Vi har et stort utvalg av gaveartikler med Ibsenmotiv og Skiens byvåpen. Her finner du tovede sitteunderlag, lokale cder, sentrumsgavekort, historisk leksikon over Skien, postkort med Skiensmotiv, T-skjorter, paraply og mye mer.

_DSC3582_bw

Gratis utlån av tur- og fritidsutstyr
Utstyrssentralen tilbyr gratis utlån av fritidsutstyr for barn og unge til både sommer- og vinterbruk. Her kan du blant annet låne skøyter, ski, snowboard, pulk, kano og lavvo. Servicesenteret administrerer ordningen. Utstyret bestiller du på kommunens nettsider www.skien.kommune.no eller på telefon 913 09 444.

KONTAKT OSS
Besøk: Mandag – fredag kl. 09.00 -16.00. Henrik Ibsensgate 2
Telefon: Mandag – fredag kl. 08.00 -16.00. Tlf. 35 58 10 00
Nettprat: Chat med oss, finnes på nettsiden vår.
E-post: servicesenteret@skien.kommune.no
Post: P.B. 158, sentrum, 3701 Skien
Nett: www.skien.kommune.no
SKIEN TURISTINFORMASJON
Besøkende turister: Henrik Ibsensgate 2
Telefon turister: 35 90 55 20 kl. 08.30 – 16.00

Det er utvidet telefontid fra 19.05 – 31.08:
Mandag til fredag kl. 08.30 – 20.00.
Lørdag og søndag fra kl.10.00 – 20.00.

Velkommen skal du være!
_DSC3641