Sol, sommer og festival

Skien Live, som tidligere het Klosterøya Live, flyttet i fjor over til Skien brygge med festivalområde ved bryggekanten og konsertlokale i Hamburgskuret. I helga ble festivalen arrangert for fjerde gang, og med kveldssola hengende over byen var det ingen grunn til å sitte hjemme.

Da vi ankom fredag kveld, begynte det å fylles opp inne i Hamburgskuret hvor Bjørn Eidsvåg spilte for 500 publikummere.

Ute på ”terrassen” møter vi Rune og Nina Skagsoset og Tor Ellingsen og Brit Paulsen. – Det er første gang vi er her, sier Tor. – Litt småkaldt, men ellers er det god stemning, sier gjengen som har kommet for å oppleve Saudas store sønn Bjørn Eidsvåg.

På en benk lengre borte sitter venninnene Lisa Dawn Haji Paulsen og Rewa Titi, som vant billetter til festivalen på Facebook-sidene til Skien Live. Førsteinntrykket er veldig bra, men kanskje de kunne hatt noen flere lokale artister. For eksempel Atle Pettersen, sier Lisa

Økologisk fokus

I tillegg til musikk, satser Skien Live på økologisk mat som har blitt en viktig del av festivalens identitet. Med på laget har de fått noen av de beste matprodusentene fra Telemark. Jacob og Gabriel vartet opp med digge burgere, og skulle du ha mer lyst på bakervarer hadde bakeriet ”Ikke Bare Brød” tatt med seg en mobil vedfyrt bakerovn.

skienlive-okologisk-1-1024x683
skienlive-okologisk-2-1024x683
skienlive-okologisk-3-1024x683

Det er fjerde året vi er her, så dette er blitt en tradisjon sier daglig leder Siv Svolsbru og Ane Ose. Hun kan friste med hjemmelaget pizza, kanelboller, scones og verdens beste rabarbrakake ”rababralykke”, som gjorde stor suksess i fjor.

Venninnene Kathrine Smørsgaard, Karoline Marie Tveiten Riis og Ina Strand Aas er strålende fornøyd med utvalget av økologisk mat. – Helt supert. Vi har ikke spist noe enda, men skal prøve maten senere. Hva synes dere om festivalen så langt? – Vi har bare vært her tre minutter, så det er litt tidlig å spørre oss om det, men det hadde vært gøy hvis det var flere yngre mennesker her, sier Kathrine. Hvem vil dere se på scenen til neste år? – Det hadde vært kult med Odd Nordstoga, sier Kathrine. Han hadde passet perfekt inn. – Eller kanskje Stein Torleif Bjella skyter Ina inn. – Ja, og Sondre Justad, avslutter Karoline.

skienlive-topp-bruk
skienlive-festmedjobben-1-ny

På fest med jobben
– Jeg er her for å høre Silya. Hun er et fyrverkeri av ei dame, sier Karin Mustvedt Plüss som er på festivalen for andre gang. Jeg var her i fjor også. Jeg jobber på Thon Høyers Hotel, og vi har sommerfest her i kveld.
– Er det noen du gjerne vil se på scenen til neste år? – Dessverre så er alle mine favorittartister døde, så det måtte blitt Katzenjammer eller kanskje Norwegian Soul Band. Jeg så de i fjor, og det var veldig bra, avslutter hun.

skienlive-festmedjobben-2-ny
skienlive-festmedjobben-3
skienlive-festmedjobben-4
skienlive-ibunn-1  
skienlive-ibunn-2
skienlive-ibunn-3