Sommersveis på Kobbervis

Kobber frisør, smak litt på navnet. Vi ser for oss gyllne vakre farger, lun og behagelig stemning og ikke minst moderne, for Kobber er inn.

Vi stiger inn i salongen og møter nettopp dette. En ny, moderne og innbydende frisørsalong. Midt i rommet står eier Una, entusiastisk forteller hun om sin lidenskap og investering, nemlig salongen midt i Skien Sentrum.

”Jeg ville flytte hjem etter flere år i Oslo, jeg vokste opp i Porsgrunn men jeg ønsket å starte egen virksomhet i Skien. Jeg liker sentrum i Skien. Det er et så stort potensiale i denne byen”

Kobber, som er både dame og herrefrisør, åpnet dørene 5. november 2014 og salongen har fått en god start. Valg av lokale var lett, hun falt for det med en gang, pusset opp og satt sitt preg på salongen. Hun er fornøyd med beliggenheten, og skryter av sine gode naboer m: og Norsk Flid Husfliden.

skien-by-frisorsalong
Jente blir frisert hos Una

Trender

Med en ny og moderne salong må vi jo høre litt om hva som er de heteste trendene innen hår denne sommeren.
”Det meste er lov, forteller Una, men det er det naturlige som er i fokus, fargene skal være mest mulig naturtro og for jentene kryper lengdene oppover, enten helt kort eller skulderlangt.”Skal du være skikkelig sommerlekker anbefaler Una og flette det lange sommerhåret. Raskt på pletten gir hun og modell Kine tre varianter, hun presiserer at det hele skal være avslappet og naturlig.

Unas tre flettetips

Flette nr .1: Start med en smal inndeling på midten av hodet, flett så en enkel rotflette inntil hodebunnen og stopp ved kronepartiet. Del så en trekant på hver side og flett enkel rotflette her også, hold fletten nede ved inndelingslinjen for å få fletten der.

Denne kan også legges andre steder på hodet for variasjon, eks tre på høyre side/venstre side. tre rette på toppen, kun skrå etc.

skien-by-flette-nr-1

Flette nr. 2: Start med en vanlig flette, ta med hår fra over og under siden hele tiden, men la den “gamle” nederste henge og ta med en ny. Hold hendene der du ønsker at fletten skal gå.

skien-by-flette-nr-2

Flette nr. 3: Tupper alt håret lett, flett så en vanlig rotflette der du ønsker å ha den, her er den lagt skrått på siden. Flett alt håret helt ut i spissene og fest med strikk. Dra så i fletten så den blir tykk og kraftig, ikke farlig å dra for mye, det skal være stort og rotete. Fest heller med nåler om det faller noe ut. Rull så opp enden på fletten og fest med spenner – volia, lekkert hår!

skien-by-flette-nr-3

Et godt tips for å får mer volum og hold i fletten er å krølle håret først, da vil håret samarbeide lettere. Kan også anbefale bruk av saltvannsspray.

Una gleder seg til fortsettelsen og ikke minst til å bli kjent med flere av Skiens borgere. ”Jeg ønsker alle velkommen til meg, de skal få den beste pleie og til dere menn, hva med å prøve en ny frisør, jeg lover å ta godt vare på dere, blunker hun lurt.”