Sport 1 på farsdagen!

Når det står november i kalenderen nærmer det seg en dag hvor alle pappaer skal settes litt ekstra pris på. Farsdagen har vært feiret siden 1909, og tradisjonen startet med en amerikansk dame som het Sonora Smart Dodd, som var datter av en krigsveteran fra den amerikanske borgerkrigen. Faren, William Smart, var alene med 6 barn, og datteren syntes det var på sin plass med en egen dag for å feire fedre også, siden morsdag allerede var på plass. Og sånn ble det.

Tekst: Kjersti Waskaas

Vi har riktignok litt forskjellige datoer rundt i de forskjellige landene, men farsdag er utbredt over hele verden. I Norge er det andre søndag i november som er fars egen dag.

Så hva blir pappa glad for å få? Kanskje han drømmer om å sove ekstra lenge på søndag, eller koser han seg med en løpetur på morgenkvisten? Kanskje han har noe helt spesielt han ønsker seg, som ikke kan vente helt til jul? Vi tok en prat med Erik Haagenrud på Sport 1 Skien for å få noen sporty tips!

Sport 1 Skien har vært på Arkaden siden 2012. Butikken har hatt en positiv utvikling siden de startet opp, og de som jobber der er selv testpersoner for produktene de både velger ut og selger. De trives godt med å drive i sentrum, og de ligger sentralt til i sine lokaler på Arkaden. – Vi brenner for det vi driver med, dette er en livsstil, sier Erik om hvorfor han lykkes med å drive i sentrum.

I tillegg til butikksjef Erik, er det Roger, Sindre og Mette du møter om du tar turen innom. Det er mye fagkunnskap innenfor de 350 kvadratmeterne med ”Ekte Sport”, som er Sport 1 – kjedens slagord. Erik trekker frem ski, sykkel og løp som områdene de er ekstra gode på. Og de som jobber der gir utstyrsråd basert på egne erfaringer, dette er nemlig en aktiv gjeng som står på startstreken når kjente fysiske utfordringer som Helterennet og Birkebeiner-rittet går av stabelen! – Dette gir grunnlaget for å gi gode og riktige råd, sier Erik.

Så hva anbefaler den spreke gjengen på Sport 1 å gi til far? Her er Eriks topp 10 produkter for farsdagen:

Topp 10 farsdagsgaver
skien-by-sport-1-farsdag-gave-1

1. Dark Fire 1100C hodelykt med oppladbart batteri. Perfekt til treningsturer i mørket, enten det er på ski, sykkel el til fots
2. Sykkeldekk med pigger

skien-by-sport-1-farsdag-gave-2

3. Suunto Ambit2 r HR, pulsklokke med GPS
4. Xeed Fat Tubby

skien-by-sport-1-farsdag-gave-3

5. Craft vindtett superundertøy
6. Salomon Speedcross GTX. En terrengløpesko med godt grep som passer godt til bruk i skogsterreng og på grusveier

skien-by-sport-1-farsdag-gave-4

7. Camelbak Octane 18L
8. Hoka Huaka, superkomfortable løpesko med ekstra demping

skien-by-sport-1-farsdag-gave-5

9. Suunto Ambit2 HR
10. 45. North Wolvhammer. Vinter sykkelsko med isolerende innerstøvel og vanntett yter støvel

Og skulle ikke noe av dette falle i smak, er beskjeden fra Erik: -Vi har sokker også!