Et hus med mange smaker

Øverst i gågata, I Henrik Ibsensgate 10 finner du en trio som byr på opplevelser og smaker du ikke får oppleve noe annet sted i byen. Her finner du Stockmand Kaffebar & Brasserie, Folque og satsingen Kunstnerbyen Skien.

skien-by-kontorbygg-stockmand-jentene
skien-by-kontorbygg-folque-aleksander
skien-by-kontorbygg-kunstnere-skien

I det vi går inn døra på Stockmand Kaffebar & Brasserie blir vi møtt av lukten av nymalte kaffebønner og ferske croissanter. Marcelina og Lara bak disken ønsker oss velkommen, og serverer oss en kopp av det som kanskje er byens beste kaffe. Med småbord tett i tett i et intimt lokale er Stockmand et særdeles trivelig sted å ta en kopp kaffe, en lunsj-avtale eller plassen som du inviterer ditt hjertes utkårede til på første date. Når vi besøker kafeen sitter det folk rundt alle bordene og drikker sin latte mens skravla går for fullt. I tillegg til kaffebar, tilbyr Stockmand lekre matretter, og matfilosofien er tydelig inspirert av det franske kjøkken. Her finner du franske lunsjretter som croquet monsieur og Quiche Lorrain i tillegg til mer tradisjonelle retter som burgere, focaccia og cæsar-salat.

skien-by-kontorbygg-stockmand-marcelina

På andre siden av passasjen i Henrik Ibsensgate 10 finner du Folque, en av Skiens travleste barer. Daglig leder Aleksander Andersen kan fortelle om et spennende desemberprogram. – Nå er det fullpakka med arrangementer her, og spesielt i romjula. Da blir det finale i bordtennisturneringen som har pågått i hele år. Det blir også standup med Gulsets nye komiker-stjerne Jonis Joesf. Her går billettene unna som nystekte pepperkaker, så det er bare å rydde plass i julekalenderen og bestille, sier han entusiastisk. Trenger du å vaske øregangene for Chris Rea og Per Asplin kan Folque også lokke med deilige discorytmer i regi av Klubb Opptur med Jarle Bråthen og Marius Våreid 1. juledag.

skien-by-kontorbygg-folque-logo
skien-by-kontorbygg-folque-aleksander-2

Innerst i gården treffer vi på noen av kunstnerne som er tilknyttet satsingen Kunstnerbyen Skien som kommunen startet opp for 10 år siden. – I korte trekk handler det om å bedre arbeidsvilkårene for profesjonelle kunstnerne gjennom å tilby ulike stipendeordninger og fremleie av atelier, forteller prosjektleder Tom Erik Lønnerød. I tillegg drifter kunstnerne et popup-galleri som jevne mellomrom presenterer ulike kunst-utstillinger og arrangementer. I popup-galleriet i Henrik Ibsensgate 10. – kan du kjøpe glass, smykker, fotokunst, bilder og illustrasjoner, og jeg kan garantere unike julegaver laget av lokale kunstnere som du ikke finner noe annet sted, forteller Verena Winkelmann som er foto-kunstner, sammen med seg har hun illustratør Per Ragnar Møkleby og glasskunstner Tuva Gonsholt.

skien-by-kontorbygg-kunstnere-skien-2
skien-by-kontorbygg-kunstnere-skien-3

Prosjektleder Tom Erik Lønnerød i Kunstnerbyen Skien mener kunstnerne er svært viktige for Skiens posisjon som kunstnerby. – Stipendordningen har gitt Skien et svært godt omdømme som kunstnerby, og kunstnerne fungerer som fantastiske ambassadører og bidrar til at vi kan opprettholde en kunstnerisk nerve i byen, avslutter han.