Telemarksgata 10 blir ny

Datagenerert bilde av hvordan Telemarksgata 10 kan bli
Slik skal Telemarksgata 10 bli!
Et kjent og kjært bygg midt i hjerte av sentrum står foran en omfattende «Bli ny» prosess. Fra innerst til ytterst skal det tidligere bankbygget i løpet av noen få måneder forvandles fra den «Stygge andungen» til en svane midt i byen.

Tar du en tur til Handelstorget ser du fort at arbeidene i Telemarksgata 10 er i full gang. Bygget er stengt av med gjerder og aktiviteten rundt er høy, for øyeblikket holder de på inne. -Bygget skal totalrenoveres, forteller Tom Henrik Haugland, han er daglig leder for selskapet som eier bygget. For drøyt et år siden gikk 7 lokale eiendomsutviklere sammen om å kjøpe Telemarksgata 10. Tom Henrik er ansatt i Grenland Invest som eier bygget sammen med Bratsberggruppen, Kontorbygg, R8, Skien Boligbyggelag, Knut Bråthen og Tor Vegard Vale, er utvalgt til å lede prosessen.

Hva skjer nå?

Steg 1, som allerede er i gang, skjer innvendig. Alt, helt ned til betongen, skal ut og erstattes med nytt. Eneste som blir igjen er etasjeskiller, bærende konstruksjon, en heissjakt og en klassisk marmortrapp.  – Når alt er revet starter oppbyggingen, i tillegg til at alt blir nytt og fint, blir det tekniske anlegget topp moderne og vil ha en miljøvennlig profil, forklarer Haugland.

Bilde av markedssjef i GI, Tom Henrik Haugland
Markedssjef i GI, Tom Henrik Haugland.

Fasaden skal også bli ny, når bygget står ferdig til høsten vil det fremstå helt annerledes. – Vi ønsker å skape et mye lysere og lettere utrykk, det kommer til å få en varm hvitfarge som tar opp litt av stilen til de verneverdige gårdene rundt.  Det blir også mye større vindusflater som skaper lys for dem som jobber inne og godt innsyn for de som går forbi, forteller Tom Henrik. Den store inngangen på hjørnet vil fortsatt bestå og for leietakere i etasjene over vil inngangen bli fra Torggata slik som i dag.  – Vi hadde først en plan om å bygge en etasje til for å utvikle leiligheter, men det går ikke, bæreevnen til bygget er utnyttet maksimalt, smiler han.

Hvem flytter inn?

Det blir to kjente aktører som skal holde hus på gateplan. Kafeen Sitt Ned flytter inn og får over 100 sitteplasser samt et mye større kjøkken. I tillegg skal interiørbutikken PREG dele den en enden lokalene og får dermed sitt utsalg inn mot Torggata. -Vi håper også at vi blir enige med kommunen om plasser ute slik at vi kan ha hyggelig servering på torget når det er utesesong, forteller Tom Henrik. I 2 etasje vil Grep, som eier Sitt Ned og PREG, ha kontorer og et kurssenter som kan leies ut. Helt på toppen vil Handelsbanken fortsatt holde hus. Mye av bygget er fylt opp, men har du lyst til å leie i Telemarksgata 10 er det rundt 400m2 ledig.

Hvorfor denne satsningen?

Eiernes motivasjon for å kjøpe gården var å bidra til en attraktiv by med mer liv sentrum.

Bygget har stort sett stått tomt de siste årene så det var avgjørende å få det over på nye hender. Bygget skal stå ferdig tidlig høst, umiddelbart etter flytter leietakerne inn. -Dette tror vi blir veldig bra for sentrum, i tillegg synes vi det er gøy å bidra til å skape liv i byen, kanskje får det andre gårdeiere til å gjøre det samme, avslutter Haugland.