Tiden stopper ikke hos Opsahl

I over hundre år har Opsahl vært spesialbutikken innenfor ur og optik i Skien. For familebedriften på Lie er det kunden som er viktigst.

Gjennom fire generasjoner, har Opsahl arbeidet med ur og optik. «Vi er en uavhengig bedrift som ikke er kjedebundet, og kan dermed velge fritt fra leverandører og ta inn unike og spesielle varer», forteller Marit Opsahl.

«Det vi er mest opptatt av hos oss er at kunden er fornøyd», sier Jeanette Opsahl. «Det er motivasjonen vår for å drive butikken. At kundens behov blir dekket, er viktig for oss. Vi vil ha fornøyde kunder som kommer tilbake».

Juleshopping
Til julens gaver har Opsahl noe for enhver, enten du sjekker ut nettsiden deres eller besøker butikken på Lie. Med pene briller, armbåndsur og klokkereimer, samt klassiske veggur og vekkerklokker er det lett å finne en gave til alle. Og med spennende kikkerter, teleskoper og mikroskop, burde juleshoppingen være fikset hos Opsahl.

Innovasjon fra Skien
I den store kikkertavdelingen har de alt fra små og lette fritidskikkerter til de store teleskopene man kan utforske stjernene med. Og siden 2001 har de produsert sitt eget merke SkyTech av teleskop og kikkerter i alle typer.

Nytt av året er at Rolf og Alexander Opsahl har utviklet en egen adapter til teleskopene. Innovasjonen fra Skien gjør det mye lettere å finne frem på stjernehimmelen ved hjelp av brukerens egen mobiltelefon.

«Jeg hadde lyst til å få mobilen til å fungere sammen med teleskopet», forteller Alexander. «Ved å lage en adapter som ville holde sammen de andre komponentene og mobilen til teleskopet, så vi behovet for noe som ikke fantes på markedet, og fikk dette etterhvert produsert i Kina. Serien med teleskop har fått navnet Guide Star og selges over hele landet».

God øyehelse
Trenger du nye briller eller ønsker å sjekke øyehelsen din, kan du hos Opsahl gjennomføre en trygg og god synsundersøkelse. Her vil optiker Alexander finne ut av behovet for briller, kontaktlinser eller utrede for tørre øyne. Hvis han avdekker andre behov, vil man få henvisning videre.

Opsahl har briller som passer til alle og utvalget av briller med styrke er stort. Er du litt usikker på hva som passer deg hjelper de deg gjerne med brillevalget.

Tradisjonelt verksted
Urmakerkopetansen hos Opsahl bygger på mer enn 100 års erfaring, noe som spesielt gjenspeiles inne i det tradisjonelle verkstedet. Der kan man få reparert alt av ur og klokker, og de skifter også batteri og reim for deg. Det er mange typer klokker å velge mellom i butikken og noe for både liten og stor. Opsahl leverer armbåndsur fra spennende produsenter fra hele verden og er også en av Norges ledende importører av veggur.

Er du interessert i alt som har med vær å gjøre, har spesialbutikken både de tradisjonelle og mer digitale og moderne værinstrumentene som barometer, værstasjoner og mye annet spennende på værfronten.

Kun det beste for kunden
«Vi driver mye med research for å se etter hva som blir produsert og som kan være interessant for butikken vår. Da leter vi etter de beste produktene som ikke finnes på markedet i Norge fra før av til kundene våre. Og det er det som er grunntanken i firmaet vårt, det er motivasjonen og drivkrafta vår, det å finne produkter som kan løse problemer og behovene hos folk.»

«Vi er jo her på grunn av kundene, det er så enkelt som det», forteller familien Opsahl samstemt.