Tøff trening i splitter nye lokaler

Sentertrening er i skuddet, og i TA-bygget finner vi byens nyeste tilskudd på treningsfronten, Mudo Gym & Kampsport.

Skjønt, helt nytt er det strengt tatt ikke. -Kampsport har det vært i lokalene siden 2004, men det var først i november i fjor at vi åpnet et helt nytt treningssenter i tilknytning til kampsportsenteret, forteller daglig leder Bente Jørgensen.

skien-by-mudo-bente-jorgensen

Jørgensen er utdannet siviløkonom, og jobbet i mange år som leder i næringslivet, men i 2013 bestemte hun seg for å gjøre noe helt annet. Hun dro til Bali, utdannet seg til personlig trener, og var med på å bygge opp Bali Beach Bootcamp. Da hun kom tilbake til Norge overtok hun driften av Mudosenteret i Skien sentrum.

-Da jeg fikk muligheten til å starte opp et senter som kombinerer både kampsport og vanlig treningssenter klarte jeg ikke la det gå fra meg. Her fikk jeg en unik mulighet til å få treningsglade mennesker til også å kunne se kampsportens gleder. Selv om de ikke nødvendigvis vil trene kampsport, vil de kunne ta del i det gode miljøet, og kanskje en dag forsøke seg på en time eller to. Når du kombinerer kampsport og styrketrening får du trent kroppen på en optimal mate som bygger både styrke, bevegelighet og kondisjon.

For Jørgensen selv, har treningen alltid vært en viktig del av livet, og da spesielt kampsport. – Den har hjulpet meg gjennom mange tøffe kamper og tunge stunder. For noen år siden ble jeg rammet av kreft. Da jeg var ferdig med min siste cellegiftkur, var det eneste jeg ønsket meg et par boksehansker og at boksesekken min ble hengt opp igjen. Den ga meg styrke både mentalt og fysisk i tillegg til at jeg fikk ut mye frustrasjon, selv om jeg egentlig var slapp som en død fisk, forteller hun. I dag er hun frisk, og har selv instruktøransvaret for mange av gruppetimene.

skien-by-mudo-trening-tredemolle
skien-by-mudo-trening-aktivitet

Egen boksering
På det splitter nye treningssenteret er det både en cardioavdeling, tradisjonelle treningsapparater, frivekter, crossfit-utstyr og en boksering. -I bokseringen har vi blant annet det vi kaller Mudofit. Dette er gruppetrening som gjennomføres i små grupper med tett oppfølging av en personlig trener. I tillegg til gruppetreningene må deltakerne følge et egentreningsprogram og et kostholdsprogram.

skien-by-mudo-trening-boksering

Senteret har også andre gruppetimer med navn som Bootcamp, Fightfit og og Boxing Just For Fun. Fellesnevneren er styrke, kondisjon og bruk av egen kroppsvekt. – Vi tilpasser øvelsene til hver enkelt deltaker, slik at alle kan være med, forteller hun. Foruten trening av styrke og kondisjon finnes det også en gruppetime som heter STERK. Her fokuseres det på mental trening og elementer fra yoga og pilates.

skien-by-mudo-trening-styrke-1
skien-by-mudo-trening-styrke-2

Taekwondo
I første etasje finner vi kampsportsalen. – Vi tilbyr taekwondo fra 5 år og oppover og kickboksing fra 13 år. Timene er åpne for alle, og vi veileder på individnivå, så du trenger ikke å ha trent kampsport for å bli med, forteller instruktør Ole Morten Paulsen. Han startet selv som tilskuer da datteren begynte å trene taekwondo for noen år siden, men endte opp som instruktør for juniorpartiet. – Taekwondo er gøy, og det er jo mye morsommere å delta enn å bare se på, forteller han smilende.

_DSC2239-chelseaChelsea Viola, 8 år, har trent taekwondo i to måneder, og synes det er kjempegøy. – Det morsomste er å sparke, forteller hun.

skien-by-mudo-trening-taekwondo-1
skien-by-mudo-trening-taekwondo-2

Godt miljø
Der er tøff konkurranse blant treningssentrene men Mudo skiller seg ut på to områder. – For det første så er vi et nisjesenter med en personlig oppfølging av hvert medlem som de store sentrene ikke har. Vi guider og sørger for at alle føler mestring. Du vil derfor alltid oppleve, selv om vi er 30 på gruppetimen, at du trener på ditt nivå. Vi har et veldig godt miljø. Det er lett å bli kjent med andre medlemmer og de ansatte. Vi tar vare på hverandre.

skien-by-mudo-trening-taekwondo-alle

Gratis prøvetime
Mudo har foreløpig 130 medlemmer, men har plass til mange flere. – Vi har god kapasitet, så det er bare å komme innom for en gratis prøvetime. Månedsprisen på treningssenteret er 299,- og hvis du vil kombinere det med gruppetimer koster medlemskapet 599,- i måneden. Alle som trener på treningssenteret får dessuten nøkkelkort. Da kan de trene fra tidlig morgen til sent på kveld (05-23) alle dager, avslutter Bente.

Mudo Gym & Kampsportsenter holder til i Lundegata 4C i Skien med inngang i Øvre Hjellegate.
Les mer på skien.mudo.no