Trives og lykkes i byen

Tirsdag denne uken er det femten år siden Lorgnetten åpnet sine dører for første gang, og det er to feststemte damer som møter oss i det vi går inn i butikken i Skistredet.

skien-by-lorgnetten-randi
skien-by-lorgnetten-randi

-Her går vi og gleder oss til tirsdag. Da blir det bursdagsfeiring og besøk fra Maui Jim som skal vise oss hele solbrillekolleksjonen deres for 2017, forteller en entusiastisk Randi Helene.

Navnet Lorgnetten betyr ”liten kikkert” og er en type brille hvor innfatningen har en stang å holde i. Butikken med samme navn eies og drives av Randi Helene Nonstad og Sigrid Midtbø Storkås som begge er utdannet optikere. I tillegg har de med seg Birthe Follaug Pedersen som er butikksjef og Elisabeth Grønnerød Aas som er optikerassistent, og alle stortrives i Skien sentrum.

skien-by-lorgnetten-briller-1
skien-by-lorgnetten-briller-2
skien-by-lorgnetten-briller-3

-Vi synes Skien er en veldig koselig by, og vår lokalisering midt i sentrum gjør oss lett tilgjengelig for våre kunder. Fra butikken er det kort vei til både buss, taxi og parkeringshus som er helt perfekt, sier Sigrid.

-Vi er også veldig opptatt av å bruke de andre butikkene i byen hvis det er noe vi trenger selv. Det gjelder både til butikkdriften eller hvis vi skal kjøpe noe privat. Stort sett får vi det vi trenger i Skien sentrum, og da er det viktig å bruke byen vår, legger Randi Helene til.

Dere har nå drevet butikk i femten år. Hva er grunnen til at dere har lykkes?
– Jeg tror vi har lykkes fordi vi er genuint interessert i å hjelpe kundene våre, forteller Randi Helene. Vi tar oss tid og viser omsorg for dem. Dessuten er smilet er alltid på plass. – Ja, det er faktisk mange som kommenterer at vi er så blide, ler Sigrid.

skien-by-lorgnetten-synstest
skien-by-lorgnetten-briller-4

Som butikk står Lorgnetten på egne ben. En forretningsmodell som passer damene ypperlig. – Det å være frittstående gir oss stor fleksibilitet. Vi er riktignok med i en felles innkjøpsordning med andre frittstående optikere, men vi har full frihet, og kan drive butikken akkurat slik vi selv vil. Et stort pluss er at vi kan ta inn produkter fra alle leverandører og vi skaffer det meste av linser og briller. Sammen med vår lokale identitet er dette en stor konkurransefordel, forteller Sigrid.

skien-by-lorgnetten-briller-5
skien-by-lorgnetten-briller-6

Lorgnetten har kunder i alle aldersgrupper, og Randi Helene har selv en stor interesse for barn og deres syn. – Barn som ikke ser godt, er ofte ikke klar over det selv. Ulike synsfeil kan gi dårlig innlæringsevne og leseproblemer på skolen. Derfor er det viktig å få undersøkt barn i tidlig alder, forteller hun. Sigrid, på sin side, har fordypning innen synsrehablitering. -Det handler om å hjelpe mennesker med redusert syn til å mestre hverdagen slik at de er mindre avhengig av hjelp fra andre, forteller hun. Sigrid har også en klinisk Master innen optometri.

skien-by-lorgnetten-briller-7
skien-by-lorgnetten-linse-veske

Begge damene er opptatt av å bli så gode som mulig i faget sitt, og de deltar stadig vekk på kurs. -Å holde seg oppdatert er en viktig del av jobben vår. Det skjer mye innenfor optikerfaget, og derfor blir du aldri ferdig utlært, sier Randi Helene. -Vi har mange lojale kunder, men det kommer stadig vekk nye fjes innom. Da er det kjekt å høre at de er blitt anbefalt å gå til Lorgnetten fordi vi er så flinke. Da skjønner vi at vi har gjort noe riktig avslutter Sigrid.

skien-by-lorgnetten
skien-by-lorgnetten-inne

Lorgnetten holder til i Skistredet i Skien. Les mer på lorgnetten.no