Tro, håp og kjærlighet – for sentrum

Det yrer av spent entusiasme. En stolt gårdeier og ivrige, glade leietakere møter oss på fortauet utenfor Centrumsgården. Alle er på flyttefot og gleder seg til å ta steget over sin nye dørterskel.
Gode gamle Centrumsgården skal i fremtiden huse både mediefolk, butikkfolk og bemanningsfolk. Bygget som i flere år har forfalt og nærmest skreket etter en real ”facelift” har til de grader fått oppfylt sitt ønske. Nå er det nytt liv både utenpå og inni.

cg-bredde-1-2-3deler

Vi er kjempefornøyde, sier gårdeier Emil Eriksrød. For 11 måneder siden kjøpte han gården og overtakelsen skjedde etter to måneder, renovering ble igangsatt umiddelbart. – Du kan trygt si det er et nytt bygg i gammel kropp, ler Emil. Alt er revet ned til betongen, kun skallet sto igjen samt marmortrappen mellom etasjene, resten er nytt. – Det ble nok et mer krevende prosjekt enn vi først hadde trodd, men samtidig har det blitt utrolig flott sier Emil mens han ser seg rundt. For gårdeieren har det vært viktig å imøtekomme leietakernes ønsker. – Vi ønsket oss moderne bedrifter med folk som tenker fremover, da måtte vi skape et bygg som legger til rette for det. Jeg tror de leietakerne vi nå har fått blir perfekte. – Vi har alle en felles tro, nemlig troen på et levende sentrum i Skien, sier Emil med entusiasme.

breddebilde-cg-1
hovedbilde-cg-2
hovedbilde-cg-3

Centrumsgården er på rundt 3000 kvadratmeter, i dag er det kun 240 kvadratmeter igjen som er ledig. –Er du interessert i å bo her må du være rask smiler gårdeieren lurt. Vi lurer litt på hvorfor valget falt på Centrumsgården. – Vi er ”bypatrioter”, sier Emil, jeg har troen på Skien og ønsker å bidra til å få vekst i byen, da må vi også tørre å investere. Nå håper jeg også at folk vil bruke byen mer, flere arbeidsplasser i sentrum vil bidra til dette, konkluderer han. I løpet av de nærmeste dagene vil rundt 100 personer starte sin nye arbeidshverdag midt i byen.

cg-bredde-2thirds-third-
cg-hoyde-2thirds-third-
cg-hoyde-third-2thirds
cg-bredde-third-2thirds

Bygget har en rød tråd, det er interiør og belysning. Store vinduer og mye lys gjør lokalene spesielle. –Alle får utsikt til byen, sier Emil i tillegg har vi lyse fine fellesarealer som hyggelig kantine og takterrasse med utsikt helt til vannet. Vi håper det skal bli en god atmosfære her forteller Emil mens han viser oss rundt med alle leietakerne på slep.

cg-telemarksavisa-mellingen-1

Den første og største leietakeren som flytter inn er TA. Sjefredaktør Ove Mellingen er på plass i dag for og offisielt overta sine lokaler, det blir et hjertelig håndtrykk med gårdeier Emil. – Ikke hver dag TA flytter, faktisk er det 90 år siden sist smiler Mellingen, han kan ikke love bort en ny 90 års kontrakt men tror TA kommer til å trives og bli lenge i Centrumsgården. –Vi gleder oss veldig. Vi ønsker å være med på å gi Skien et løft, vise at det går an å satse i sentrum. -Det er stas for oss å være med på å skape tro og entusiasme rundt byen. I tillegg mener jeg dette styrker og løfter merkevaren til TA, denne flyttingen er vinn vinn for alle, sier den engasjerte redaktøren. Før Mellingen forsvinner ut døren kommer han på en viktig faktor til; -Her blir det flott å ta i mot folk, lesere og ellers alle som vil komme på besøk.

cg-telemarksavisa-3ibredde-1
cg-telemarksavisa-3ibredde-2
cg-telemarksavisa-3ibredde-3

Øverst i bygget er Stig Gåre Andresen fra Bemanningsbyraaet klar for innflytting. De har tatt veien fra Klosterøya til Sentrum. – Vi brenner for byen, vi vil være der folk er, forteller Stig. I tillegg ønsket vi lokaler som var bedre tilpasset vår virksomhet og da var dette perfekt, smiler Stig.
For folkene i Bemanningsbyraaet var dynamikk også avgjørende, de ønsket å leie et sted der de kunne være sammen med andre, skape et fellesskap og god atmosfære, – For oss var det aldri noe alternativ å være alene, vi ønsker å treffe andre både de i samme bygg men ikke minst folk i Skien. Ikke noe minus med kort vei til alt heller da, smiler Stig som raskt tilføyer at lunsj ute nok blir mer populært nå med de nye, sentrale lokalene.

cg-bredde-2thirds-third-2
cg-hoyde-2thirds-third-2

Med vindu ut mot gaten, fortsatt foliert, ser vi navnet COCO med store bokstaver i gull. Det pirrer nysgjerrigheten, og gull klinger jo godt i våre ører. Heldigvis får vi bli med inn. Heidi Andresen som i dag driver DNA på Arkaden er nærmest sprekkeferdig av spenning, det er hennes ”baby” som er i ferd med å møte verden. Etter mange år med kjededrift inne på senter er hun klar for å ta nye steg. Babyen blir en splitter ny butikk ved navn COCO. Foreløpig er lokalene tomme, klær, sko og innredning er på vei. Allerede 26. august, midt under Mersmak, skal butikken åpne. – Jeg er inspirert av moteikonet Coco Chanel, sier Heidi, derav navnet. Åpningen blir stilfull, leken og med masse overraskelser. Heidi har sommerfugler i magen men forsikrer at hun gleder seg. – Det blir helt fantastisk, jeg er klar, nærmest roper hun ut, jeg er så stolt av å være med på noe nytt i sentrum og har skikkelig tro på at dette går veien, bare vent og se. Mer får vi ikke vite, men vi blir ønsket hjertelig velkommen tilbake 26. august til åpning av ny butikk i Skien. Vi gleder oss.

breddebilde-cg-coco-1

hoydebilde-cg-coco-1

Offisiell åpning av hele Centrumsgården blir 9 september, mye moro i vente med andre ord.