Velkommen til broderikafè!

Lyden av skravling og latter møter meg allerede fra jeg trår over dørterskelen til Husfliden kl syv en tirsdags kveld i desember. 12 blide damer sitter rundt bordet med hvert sitt prosjekt.

Noen broderer avanserte mønstre, andre har startet på sitt første broderiprosjekt. “Her er det lav terskel,” opplyser Kjersti, som driver Husfliden Skien. De andre damene nikker enige.

skien-by-velkommen-til-broderikafe-damer

skien-by-velkommen-til-broderikafe-teppe

“Alle er velkomne hit, enten de har brodert mye før eller de ønsker å lære. Det er mye kunnskap her, så det er mye tips og inspirasjon å plukke opp.” Kjersti oppfordrer også de litt yngre til å prøve seg på et broderiprosjekt.

skien-by-velkommen-til-broderikafe-kari
skien-by-velkommen-til-broderikafe-broderiduk

En av damene, Kristin, har bakt engelsk fruktkake med konjakk for anledningen. “Det er alltid kake her,” smiler hun. “Vanligvis er det Kjersti som baker.” Kristin viser frem sitt nyeste broderiprosjekt. Det ser ut som et prosjekt som ikke blir ferdig med det første.

skien-by-velkommen-til-broderikafe-monster
skien-by-velkommen-til-broderikafe-fletting

Kjersti var på sin første broderikafè på Gvarv da hun fikk idèen om å skape et lignende miljø hjemme i Skien. “ Jeg tente veldig på det gamle. Også ønsket jeg å gi folk en opplevelse utover selve butikken,” forklarer hun.

Jeg ønsket at Husfliden skulle være noe mer, en trivselplass.

Og det er nettop det jeg føler Husfliden er denne tirsdagskvelden, en trivselsplass med en spesiell atmosfære og et imøtekommende og inkluderende miljø. For selv om damene har dratt hjem flere jeve broderipriser er de alle enige i at det er hyggegelig samvær som står i fokus.

skien-by-velkommen-til-broderikafe-brodering