Vi vil vel alle ha Prikken over

Prikken over… smak litt på navnet, det innbyr til forventning. Vi står ute og ser inn, lurer på om vi finner nettopp det, nemlig Prikken over…

– Velkommen, smiler eier Britt Irene Aune på myk sørlandsdialekt. Vi er ventet og hun begynner umiddelbart å vise oss butikken sin, vi spør om navnet. – Jeg tenkte lenge på navn, forteller hun, det måtte si noe om butikken, ikke bare være et navn. – Siden jeg ønsket meg en butikk med det lille ekstra ga navnet plutselig seg selv, smiler hun.

skien-by-prikken-over-outfit
skien-by-prikken-over-skjerf

Prikken over så dagens lys i august 1999, Britt Irene hadde flyttet fra Kristiansand til Skien og nå ville hun skape sin egen arbeidsplass. – Klær og spesielt stoffer har alltid vært viktig for meg, jeg ble lært opp til å kjenne på stoffene allerede som liten, vi hadde et mantra hos oss; – Bedre med ett plagg av høy kvalitet enn mange dårlige, ler butikkeieren. Britt Irene valgte også søm når hun tok sin utdannelse, trangen til å skape noe var alltid til stede. – Butikk er en utrolig spennende bransje, sier Britt Irene, – det er sosialt og hyggelig og jeg får brukt kunnskapen min. Dette er et fag, påpeker hun.

skien-by-prikken-over-genser-sjal
skien-by-prikken-over-veske
skien-by-prikken-over-skjorter

– Butikken skal være et godt sted å komme inn i fortsetter hun, – jeg vil at kundene skal føles seg spesielle. Det er heller ikke tilfeldig hva vi finner i butikken hennes. – Jeg satser på tidløs kvalitet og liker rene stoffer, ikke syntetiske. Og heier på norsk design! – Cashmere er min favoritt sier hun med et smil, det er en drøm å gå med og det varer, derfor er det verd å investere i. Blant kjente merker i butikken finner vi Cathrine Hammel, Annette Gôrtz, Cambio og skomerket Laura Bellariva. – Mange kjenner og ønsker seg disse merkene forteller Britt Irene, men det er også en annen grunn for valget. – Her skal du finne Prikken over til antrekket ditt, sier hun mens hun viser godbiter på stativene.

I vår satset Britt Irene på et nytt norsk merke, nemlig Aphru Oslo. – De har knekt en kode, forteller Britt Irene entusiastisk, de har enkle, forståelige plagg som kan brukes til hverdags og til fest, de er varige og behagelige. – Når folk får dem på så er det egentlig bare ”ja”, smiler hun.