Alt for byen

De aller fleste har fått det med seg, så det føles unødvendig å nevne det, men vi gjør det likevel: Arkaden har fått nye eiere, og det er den offensive og energiske gjengen i R8 som nå har tatt over roret på skuta i det som skal bli en skikkelig publikumsmagnet.

Som kaptein på skuta, har Aziz Chaer blitt ansatt som senterleder, og vi møter han på en typisk travel mandag for den energiske unge mannen.

Aziz Chaer, er Arkadens nye senterleder.

En kjapp runde på utsiden av senteret viser tydelig at gutta mener alvor: fasaden har fått en nydelig ansiktsløfting som hegner om og ivaretar Arkadens arkitektur og utseende, samtidig som det ser nytt og fresht ut. Store vindusflater ved hovedinngangen mot handelstorvet gir et flott førsteinntrykk og idet vi nærmer oss dørene, hører vi musikken flomme ut av høyttalerne på utsiden. Ikke høylytt, men høyt nok til at vi legger merke til det. Aziz forklarer at musikken, både inne og ute, skal være med og forsterke det aller viktigste: Å finne go’ følelsen. Musikken på utsiden symboliserer i tillegg at de ønsker et levende bysentrum, og Aziz er klar på at Arkaden ikke er i mål før det er liv i HELE byen og sentrum.

– Arkaden skal være et kjøpesenter for absolutt alle. Det er lite som er bedre enn å gå rundt og smile, og det er det vi ønsker å legge til rette for. Gammel som ung, ansatt og kunde, ALLE skal ha det bra og få den varme og gode følelsen av å være i byen. Aziz bobler over av energi. Det er ingen tvil om engasjementet og gløden som bor i senterlederen i det han geleider oss videre gjennom dørene og inn på torvet. Musikken gjør seg gjeldende også her, og underbygger fundamentet i filosofien – vi smiler.

Det første de nye eierne tok fatt på, var renoveringen av senteret. Mye har blitt bygd om og pusset opp, et prosjekt som naturlig nok krever tid. En egen App har de også fått, og blir sammen med 15 interaktive skjermer et ledd i fornyingen av senteret og som skal forsterke handleopplevelsen ytterligere på senteret. Parkeringsanlegget har også fått et merkbart løft med ny belysning, tydeligere skilting og egne plasser for el-biler. – Det er umulig å få bot hos oss! Du trekker ikke lapp, et kamera registrerer skiltnummeret ditt i det du kjører inn og ut. Står du utover de 2 gratis timene kan du enten velge å bli trukket automatisk fra ditt bankkort eller å få faktura i posten. Genialt, konstaterer Aziz. I tillegg forteller han om planene for en sykkelparkering og om tanker de har rundt kollektivtrafikken. – Det må være trygt og enkelt for folk å komme til byen. Enkelt å komme til oss, enkelt å være her og enkelt å komme seg hjem igjen. Vi er med på alle løsninger som gjør ting enkelt, så vi håper vi kan bidra til en smidigere hverdag for de fleste.

Aktivitetsnivået før jul blir livlig. Av nye butikker har A. Amundsen allerede kommet på plass, det samme har Renommé og Jacob & Gabriel. I tillegg har Tinholt bakeri fått eget utsalg og et nytt bilpleieanlegg med personlig bilassistanse som skal hjelpe deg med alt fra eu-kontroll, frontruteskift og omlegging av hjul åpner i parkeringsanlegget, så etableringene av nye leietakere har gått i et overraskende høyt tempo. Til neste år kommer klesbutikken Høyer og O’ Learys etablerer Telemarks største restaurant med bowlingbaner, gamingsenter og sportsbar. I tillegg til dette, kommer Skiens første mathall som skal skape «storbyfølelsen» i byen og det er mange avtaler som er i ferd med å landes i skrivende stund som vi dessverre ikke kan si noe om, – men fremtiden ser særdeles spennende og lys ut for lokomotivet i Skien By.