Tar Grenland til nye høyder

Våren 1956 kjøpte Thor Brubakken sin første truck. 60 år senere har selskapet 180 ansatte og omsetter for 750 millioner.

– Vi er en av nordens største aktører innenfor utleie, service og salg av maskiner i truck og liftbransjen. Med andre ord, vi har ingenting med pølser å gjøre, humrer konsernsjef Magnus Vold. Selskapet som ble stiftet i etterkrigstiden var familieeid fram til begynnelsen av 2000-tallet. Da ble selskapet solgt og en ny tid var i emning. – Det har skjedd veldig mye de siste femten årene forteller han. Etter at Brubakken-familien solgte seg ut kom det nye idéer og rutiner på plass, og vi opplevde en stor vekst. En vekst som har fortsatt fram til i dag.

skien-by-brubakken-konsernsjef-magnus-vold
skien-by-brubakken-fra-lufta

Selskapet teller totalt 180 ansatte fordelt på tre land: Norge, Sverige og Estland. Hovedkontoret ligger på Vallermyrene i Porsgrunn, og her jobber 40
av selskapets ansatte. – Vi har stort fokus på å fortelle at vi er et Grenlandsfirma. I motsetning til mange andre firmaer som legger ned og flytter administrasjonen til storbyene, har vi gjort det motsatte, og heller valgt å ta de store avgjørelsene her. Vi er en industribedrift, og det er ikke noe sted i Norge hvor industrien står sterkere enn i Grenland, så for oss er det helt naturlig at vårt hovedkontor ligger her, forteller driftssjef Frank Børre Johnsen. – Da vi feiret jubileet vårt tidligere i høst inviterte vi alle våre ansatte ned hit for en markering. Vi er stolte av regionen vår, så da fikk vi også vist litt av det flotte området vi bor i, tilføyer Vold.

Til tross for 180 ansatte og en omsetning på 750 millioner, innrømmer han at det fortsatt er mange som ikke kjenner selskapet så godt. – Vi driver jo i en litt spesiell bransje, så det er kanskje ikke så rart, men vi har store planer for de neste årene. Ambisjonen er å åpne 5-6 nye serviceavdelinger allerede neste år. I dag har vi 15 avdelinger fordelt over hele Norge, men det blir garantert flere.Men det er ikke bare i Norge selskapet vokser.

skien-by-brubakken-bunn-bilde

Brubakken har akkurat vært på handletur i Dalarna i Sverige, og kom hjem med selskapet Gigantic Maskin. Et oppkjøp som også skaper nye muligheter for fremtidig vekst i vårt naboland. – Forhåpentligvis vil den svenske truckvirksomheten ta igjen vår norske virksomhet innen 2018.– Så du har ingen planer om å flytte? – Nei, administrasjonen og jeg trives så godt her, så vi blir værende, avslutter han med et smil.