DEN LILLE STYGGE ANDUNGEN

Bygget på Landmannstorget har fått en ny oppgradering
Bygget på Landmannstorget har fått en ny oppgradering
Nei, overskriften er ikke tilfeldig. På Landmannstorget har vi hatt et mindre attraktivt, midlertidig bygg i mange, mange år, mest kjent som Rutebilstasjonen.
Nå har den felt fjærene.

Er med å oppgradere byen
Den gamle «bua» som har huset Skien Taxi, Husfliden, Johansen Elektro, gatemenigheter og ulike gatekjøkken gjennom mange år har fått en total makeover, og har blitt et friskt pust med hint om en grønn lunge på den ellers så grå og triste plassen. Vi står og beundrer bygget i det Knut Wille, daglig leder i Kontorbygg, som også eier bygget, traver forbi. – Har det ikke blitt fint?, spør Knut. Et enstemmig nikk og smil senere sitter vi med en rykende fersk croissant og en deilig kaffe på et av byens nye tilskudd denne høsten; det franske bakeriet Didier.

Knut Wille, daglig leder i Kontorbygg
Knut Wille, daglig leder i Kontorbygg

Didier – fransk atmosfære
Inne i bakeriet er det en deilig atmosfære – lukten av fersk bakst minner heller om en søndag hjemme hos mormor. Interiøret har en morsom miks av moderne design kombinert med retropregede møbler. Litt fra begge verdener, kanskje litt som innehaver Sebastien Seynaeve selv er; litt fransk og litt norsk – litt tradisjonelt bakeri, litt moderne kafé. Hvem skulle trodd at den gamle bua hvor man før satt og ventet i ly fra vind og vær, har blitt til en deilig frisone, et sted hvor man et lite øyeblikk glemmer at man er i Skien?

Køen er konstant hos nyåpnede Didier – men ingen sure miner å spore. Latteren sitter løst hos kundene, takket være svært blide Sebastien og temaet hans. På upåklagelig norsk med sin eksotiske franske aksent, forteller han hva han har i disken, samtidig er det full aktivitet i bakeriet. Ferske brød, Croques Monsieur og baguetter blir servert i et formidabelt tempo, dette er helt klart et fantastisk tilskudd til et stadig mer attraktivt sentrum fylt av gode opplevelser!

Dette er helt klart et fantastisk tilskudd til et stadig mer attraktivt sentrum fylt av gode opplevelser!

En gammel “varmebu”
Knut forteller ivrig om hvordan bygget i sin tid skulle varme kalde passasjerer som ventet på rutebussen sin og hvor pakker sendt langveisfra ble utlevert. Bygget var ment å være midlertidig da det ble satt opp i 1958, men har aldri blitt revet. Det finnes plantegninger for området som strekker seg 30 år tilbake i tid, hvor «varmebua» var tenkt revet, men disse har aldri blitt realisert. Godt er det, for slik Skistredet 8 fremstår i dag, er det et kjærkomment, varmt og moderne bygg som møter oss. I tillegg til nevnte Didier, har fremdeles både
gatekjøkkenet Luciana Grill og Skien Taxi tilhold i bygget.

Knut avslutter:
– For ordens skyld: NÅ er bygget ikke midlertidig – nå er det permanent!