«Det å kunne vise det ferske preget, er noe vi er veldig opptatt av her på Meny. Kvaliteten gjenspeiles hele veien, vi har både lokale og regionale leverandører av fisk og kjøtt, og det skal være bra utvalg mandag til lørdag», sier ferskvaresjefen.
Er du ute etter de tradisjonelle smakene eller noe spennende og nytt? Uansett hva du leter etter finner du julens beste smaker hos Meny Lietorvet.
I de store og nyutbyggede lokalene i første etasje på Lietorvet ligger Meny. «Her skal det bugne av varer, det skal være kvalitet og det skal være fristende å handle her», sier ferskvaresjef Morten Dahle.
En liten vri på julematen
«Når man snakker om julemat, tenker man ofte på det tradisjonelle. Hva med å gjøre jula litt mer spennende og annerledes, og lage juletapas med masse forskjellig?», sier Dahle. «Med juletapas har man litt mer smått, men mye mer av de forskjellige smakene. Lag for eksempel rettene litt mindre, men med mer av utvalget når du skal servere», forklarer ferskvaresjefen. «Dette kan både være en middag eller en julelunsj. Tenk så artig å komme til bords og du får den tradisjonelle julematen servert med mange forskjellige typer tapas».
Tipsene til Morten lar ikke vente på seg. «Man kan ha mindre biter av pinnekjøtt, ribbe og lage medisterboller. Man kan ha rakfisk, og lage en potetmosvariant med flattbrød og rakfisk på toppen sammen med rødløk og rødbeter. Med gode poteter, julesylte, skinker og oster til blir dette lekkert. Hva med et godt brød med husets lune leverpostei på, som vi lager her på Meny. Eller hva med ferskt kjøtt av elg eller reinsdyr? Man kan ha alle de gode tilbehørene som man er vant til, og litt til. Det er spennende med litt alsidighet på bordet».
Husets julespesialiteter
Meny Lietorvet lager mye egenproduserte varer til jul. «Vi har vårt eget pinnekjøtt, julepølser, steker vår egen leverpostei og kværner medisterdeig», sier Dahle. «Alt av julevarer som du ønsker å få tilberedt hos Meny, er det greit å bestille litt i forveien. Særlig store volumvarer som ribbe, pinnekjøtt, lutefisk og torsk, tar vi gjerne bestillinger på for å sikre at kunden får det de vil ha og at vi har den gode kvaliteten på varene.»
«Vi fileterer fisken, deler i porsjoner, vi skjærer ribbe, krydrer og ruter svoren og vi lager sylterull. Vi får også inn nøttestek til de som foretrekker vegetar til jul. Det er bare å spørre oss om råd, det er derfor vi er her. Vi kan også lage kurver for deg, der vi setter sammen gode matvarer til en fin gavekurv. Det meste fikser vi».
Et eget ostemodneri
Osteavdelingen hos Meny er stor og variert med mange typer oster fra både inn og utland, og med mye godt tilbehør som syltetøy, marmelade og kjeks. I butikkens eget ostemodneri har de oster som ligger og godgjør seg i lang tid, og Dahle trekker frem Edamer, Parmesan, sveitsisk Gruyére, Maasdam og Manchego som gode oster til julen.
Havets fristelser
I ferskvaredisken kan du være sikker på å finne noe godt. I østersbassenget vil du få franske østers og Stillehavsøsters fra Norge. I fiskedisken er det også levende hummer og kongekrabbe, samt klassikerne lutefisk, juletorsk og mye annen god sjømat.
«Det å kunne vise det ferske preget, er noe vi er veldig opptatt av her på Meny. Kvaliteten gjenspeiles hele veien, vi har både lokale og regionale leverandører av fisk og kjøtt, og det skal være bra utvalg mandag til lørdag», sier ferskvaresjefen.
Julens måltider blir garantert vellykkede, og du kan se frem til en smaksfull opplevelse etter en tur på Meny Lietorvet.


