Feirer 20 år med søm og strikk

Helt siden januar 1996 har Inger Haugerud drevet systua i Liegata, Bernina Søm og Strikk. Hun syr blant annet drakter, brudekjoler og stakk & liv på bestilling, og tilpasser også klær av alle slag. Inger forteller om stor pågang på systua, og hun stortrives med alle de forskjellige oppdragene.

Skien By Bernina Søm og Strikk
Skien By Bernina Søm og Strikk

Inger, som har svennebrev i kjole- og draktsøm fikk muligheten til å overta butikken etter en artikkel i avisa om henne og en medstudent etter bestått svenneprøve, og de to drev butikken sammen i 15 år før Inger fortsatte driften på egen hånd. Flere lærlinger har også vært innom underveis, som alle har bestått svenneprøven med glans etter læretid hos Inger. I dag har hun en ekstrahjelp, Turid Therkelsen, som hjelper henne med ekspedering av kunder og søm.

Skien By Bernina Søm og Strikk
Skien By Bernina Søm og Strikk

Samtidig som vi er på besøk kommer det inn en kunde til prøving. Inger har sydd inn en midjesnor på en kjole kunden har kjøpt i butikk, og nå sitter den som et skudd. Små endringer gjør stor forskjell i passform og fasong, og Inger kommer gjerne med råd og innspill på løsninger for å få plagg til å sitte bedre. Noen ganger kommer det kunder inn med en idé til en kjole eller drakt, som Inger spiller videre på, og noen ganger er det et helt spesifikt plagg hun syr på bestilling. Den store fordelen med søm på bestilling er at plaggene passer din kroppsfasong og sitter riktig, og er tilpasset ditt behov.

Skien By Bernina Søm og Strikk
Skien By Bernina Søm og Strikk

For noen år siden kom det en kunde inn med et uvanlig og utfordrende oppdrag. Han var tryllekunstner, og trengte en dress med hemmelige lommer, og ekstra god plass i ermene, smiler Inger.

Det resulterte i mange prøvinger med tryllekunstneren, og Inger fikk til og med en due på besøk i systua, for den skulle også ha plass i dressen.

Skien By Bernina Søm og Strikk
Skien By Bernina Søm og Strikk

I tillegg til søm er det salg av Bernina symaskiner i systua. Gode og solide kvalitetsmaskiner, i alle prisklasser. Du kan også få reparert symaskinen din hos Inger, og selv om hun kun selger Bernina kan du få reparert og utført service på maskiner fra alle merker. Det er Anders Fjeld som står for den jobben – han har verksted i systua og er på plass en gang i uken.

Skien By Bernina Søm og Strikk
Skien By Bernina Søm og Strikk

I systua finner du garn, stoffer, sy- og strikketilbehør, oppskrifter – her finnes det meste for deg som er glad i håndarbeid. Det er Sandnes-garn, Viking og Järbo det går mest av i garnavdelingen, og Inger merker at flere har funnet frem strikkepinnene igjen de siste årene. – Det er mange som begynner å strikke også i voksen alder, kan hun fortelle. Man kan strikke alt mulig, fra klær til interiør, så det appellerer til mange. Noen begynner i det små, mens andre kaster seg over store prosjekter med en gang. Inger har også noen egne strikkeprosjekter utstilt i vinduet, og hjelper deg gjerne med tips og råd.

Skien By Bernina Søm og Strikk

Vi gratulerer med 20 år, og anbefaler alle å ta en tur innom jubilanten i Liegata 6.