Flytter tilbake til Snipetorp

Mette Fostervold gleder seg til å flytte tilbake til Snipetorp med ektemannen Per Morten Glimsdal etter å ha bodd 18 år i stort hus på Limi. Hun har mange gode minner fra Skiens mest ærverdige og sjarmerende strøk, så da det åpnet seg en mulighet for å vende tilbake var saken klar. Fra våren skal det enkle livet nytes blant sladrespeil og brostein i Ibsens nabolag.

Mette skuer utover anleggsområdet og klør i fingrene etter å innrede sin nyinnkjøpte leilighet. Hun kan ikke skryte nok av Snipetorp. – Det er et veldig hyggelig nabolag hvor man bor tett på Skiens sjel, med autentiske trehus og spennende historie. Jeg har gått mange turer med barnevogn i området, og gleder meg til flere rusleturer i Snipetorp og Brekkeparken. Snipetorpmarken er en opplevelse, og ikke noe er mer koselig enn julestemningen i de trange gatene, smiler Mette.

Nå som barna som har forlatt redet for studier og jobb, ser ekteparet fram til et enklere liv uten en stor enebolig å vedlikeholde. Huset på Limi legges etter planen ut for salg på vårparten.

– Det er naturlig for oss å ville leve et enklere og mer lettvint liv. Vi vil slippe å bruke tid på vedlikehold og hagearbeid. Per Morten reiser mye i jobben sin, og vi ønsker å bruke tiden han er hjemme til hyggelige ting, forteller Mette.

Mer sentrumsnært
Ekteparet har fulgt med på bolig-markedet i flere år, og var ikke i tvil da prosjektet i Snipetorplia dukket opp. – Dette prosjektet var midt i blinken for oss, sier hun. – Vi ønsket oss noe mindre uten hage, og færre rom nå som vi bare er to. Samtidig ønsket vi å bo sentrumsnært med gangavstand til butikker, restauranter og konserter. De siste årene har det kommet på plass mange aktiviteter i Skien sentrum som vi vil benytte oss mer av, og da ville vi gjerne ha mulighet til å sette igjen bilen hjemme. Den sentrale beliggenheten gjør at vi vurderer å kvitte oss med en av bilene.

Historiske omgivelser
Nå gleder hun seg til å rusle ned til sentrum, ta en kopp kaffe og en croissant hos det franske bakeriet på Landmannstorvet, og stoppe innom Gallefos på vei hjem. Det bygges en rekke boligprosjekter i Skien og Porsgrunn for tiden. Det var likevel flere grunner til at paret valgte akkurat dette prosjektet.
– Beliggenheten i historiske omgivelser med kort vei ned til sentrum var nok det avgjørende, slår Mette fast.

– Det innfridde dessuten våre kriterier for størrelse og plassering. Det er heller ikke noe stort prosjekt med flere byggetrinn hvor man må bo på en byggeplass i årevis. Vi likte arkitekturen godt, som ligner mer på småhusbebyggelse enn en blokklignende bygningsmasse.For Mette, som er Controller på sin arbeidsplass hos GK Rør, falt det naturlig å velge en selveierleilighet.

– Vi liker å ha kontroll på vår egen økonomi. Hvis vi skal låne penger vil vi kunne forhandle med ulike banker for best mulige lånebetingelser, og betale ned lånet i det tidsperspektivet som passer oss. Slik har vi alltid gjort det, sier hun bestemt.

Innflyttningsklare
Mens Mette går rundt på bygge-plassen tegner hun i luften, og forklarer hvordan hun planlegger å plassere møblene. Det er tydelig at hun har brukt mye tid på planlegging, tegninger og fargeprøver. Leilighetene begynner nå å ta form, og det er enkelt å se for seg hvordan livet i ny bolig vil bli. Den nye leiligheten er innflyttingsklar allerede i mai.

– Her får vi sol hele dagen, og i hjørnet av stua skal jeg sitte og nyte kaffen mens jeg ser ned på byen og vannspeilene.

– Vi tror det kommer til å bli koselig med de planlagte uteplassene mellom byggene, forteller hun. – Her får vi sol hele dagen, og i hjørnet av stua skal jeg sitte og nyte kaffen mens jeg ser ned på byen og vannspeilene. Mette gleder seg til mange ting når hun skal bo i Snipetorp igjen i ny lettstelt leilighet. Til å bli kjent med nye naboer og til igjen å gå på oppdagelsesferd i de snirklete gatene med de små velstelte gamle hagene. Ikke tør vi å tenke på hva som hadde blitt Snipetorps skjebne hvis bybrannen i 1886 ikke hadde stoppet i Snipetorpgata 8. Det kan vi muligens takke et standhaftig pæretre for.