Liegata Frisørsenter – Folkelig luksus

“Vi jobber knallhardt for å holde oss oppdaterte og er alltid på tå-hev for å levere det beste vi klarer hver dag”.

Helt på toppen av byen, nærmere bestemt i Duestien 4, finner vi Liegata Frisørsenter. Vi blir stående på parkeringsplassen et lite øyeblikk og beundre det flotte, nyrenoverte bygget og gleder oss til å gå inn i den nye salongen til Mette Stulen. Hun får øye på oss, og med et smil så bredt at det nesten går rundt hodet, vinker hun oss inn.

Mette har drevet Liegata Frisørsenter i 17 år. De første ti årene inne på Lietorvet, så rett på utsiden og vegg-i-vegg med Betania de neste syv, før hun tok med seg sine tre fantastiske kollegaer hundre meter nordover og inn i en nyoppusset, moderne og innbydende frisørsalong nå i høst. Humøret og energinivået er upåklagelig idet vi entrer lokalene. – Slå dere ned, så skal dere få en kaffe. Jeg er straks ferdig med kunden min, smiler Mette.

Lokalene er delikat innredet og fargevalget gir en lun og behagelig atmosfære. Og med en god kaffekopp i handa, er det tydelig at dette er et sted både ansatte og kunder trives godt. I en av frisørstolene finner vi Maria som får klippet håret av sin kollega Elise, og de bekrefter våre antakelser – Ja, er det ikke fint her? Man vil nesten ikke hjem, vet du, stråler de om kapp. Sammen med Arnhild og nevnte Mette utgjør de de fire som jobber her. Alle har de svennebrev, og når Mette får satt seg ned med oss forteller hun ivrig om hennes fokus på faget. – Ja, vi har svennebrev alle sammen. Det er mange frisører her i byen, og mange av dem er ekstremt flinke folk. Da må vi også stille litt krav til oss selv og standarden vi ønsker å levere her hos oss også. Vi jobber knallhardt for å holde oss oppdaterte og er alltid på tå-hev for å levere det beste vi klarer hver dag. Mette er fremdeles blid, men snakker med en enorm glød og intensitet når vi snakker frisørfag. Og med 38 år med saks og føner, vet hun så definitivt hva hun snakker om.

Mette Stulen

– Først og fremst er det utfordrende og gøy, og jeg får muligheten til å gjøre noe kreativt. Det er derfor jeg har holdt på med dette så lenge. Jeg gleder meg oppriktig til å gå på jobb, og føler meg privilegert som får muligheten til å ha det sånn og jobbe med så dyktige medarbeidere. Man blir i tillegg utrolig godt kjent med kundene sine og er nesten som en psykolog å regne. En frisørtime er i mine øyne en slags folkelig luksus. Og luksus skal være litt ekstra, smiler hun. Og så enkel og så komplisert er oppskriften på Liegata Frisørsenter – vi gleder oss til neste gang.