Møt Lietorvets nye eiere

Haavard Skare er en travel mann. Som administrerende direktør for Bratsberg Næringseiendom, er han den i Bratsberg Gruppen som nå representerer de nye eierne som har kjøpt Lietorvet. Vi slår oss ned på senterkontoret for en hyggelig prat over en kaffe.

Vi anser Lietorvet for å være en svært viktig del av handelen i ­bykjernen, så når muligheten bød seg måtte vi gripe den. Lietorvet må være eid av sterke lokale investorer som forstår og ikke minst brenner for lokalmiljøet og byen vår, sier Haavard med et glødende engasjement. Han er presis og intens, men samtidig vennlig og imøtekommende på spørsmålene. ­

Lietorvet er mer enn et mellomstort kjøpesenter. Vi er overbevist om at det også i fremtiden vil være en svært viktig del av handelen i Skien. Vi har innholdet som trekker kundene: en flott dagligvare, et veldrevet regionspostkontor og svært dyktige og engasjerte ansatte ved Vinmonopolet og apoteket. I tillegg er butikkmiksen i stor grad preget av faghandelsbutikker som er oppdaterte og dyktige i sine respektive bransjer. Denne kombina­sjonen gir Lietorvet den spisskompetansen som kreves for å trekke folket hit til Lie, forteller han oss entusiastisk.

Vi lærer mer om Bratsberg Gruppen, som siden oppstarten for 12 år siden har rukket å bli store i Grenland. 90.000 kvadrat­meter næringseiendom og en eiendomsmasse verdt omkring 1,4 milliarder kroner vitner om en seriøs og sterk aktør i markedet. Og det er nettopp dette som legger grunnlaget for fremtidsplanene for Lietorvet.

Den umiddelbare endringen kundene vil merke, er at det skal rustes opp og bygges om på senteret for omkring 40 millioner kroner. Senteret får en ny profil og Meny skal totalrenoveres til en ny, spennende dagligvare. På sikt, er det også planlagt utbygging av boliger på tomta på nord-øst siden av bygget – altså på parkerings­plassen mot den gamle politistasjonen. Og til alle som er bekymret for området på nordsiden av kirken, kan Haavard berolige oss: det blir ikke bygget noe som sperrer kirken inne.

Lietorvet må være eid av sterke lokale investorer som forstår og ikke minst brenner for lokal­miljøet og byen vår

I 45 år har Lietorvet vært et kjøpesenter som har preget bybildet og byen vår. Med nye, offensive og uredde eiere på plass, er vi helt sikre på at senteret vil sette sitt preg på Skien de neste 45 årene også. Minst.