NORD – En fargerik oase i sentrum

Vinduet ut mot handelstorvet lokker oss inn i den lille oasen i byen, hvor Maren Kastet og Christine Myhra Kihle på kort tid har etablert en aldri så liten institusjon i byen; Nord har blitt synonymt med interiørglede og ikke minst lek med farger.

– Vi maler ofte om veggene i butikken, gjerne i forbindelse med inngang av nye varer. Helheten gir et mye større inntrykk – også synes vi jo det er innmari gøy også, da, smiler Maren. – Vi følte Skien manglet en butikk med et enkelt, men allikevel lekent og fargerikt preg. Det at vi frisker opp veggene våre med nye farger, er noe kundene våre også setter pris på, skyter Christine inn.

Det er fantastisk gøy å oppleve hva som skjer i byen nå – vi er på ingen som helst måte noen veteraner, men bare på 2,5 år har det skjedd mye rundt oss.
Og enda mer er i vente!

Butikken er full av spennende varer, men vi blir dratt mot en ny avdeling. Nord-jentene har nå viet en egen avdeling av butikken til barnerommet. Bilder, møbler, gaver og treleker står pent dandert i en stor del av butikken. Jentene forteller ivrig om sin nye satsing – også dette en suksess, som resten av reisen deres i Skien by så langt. Du kjenner kanskje historien, men vi tar allikevel en kjapp oppsummering: Venninnene Christine og Maren åpnet butikken våren 2015, og satte umiddelbart preg på byen. Friske farger, spennende merkevarer og et uttrykk som var annerledes fra andre aktører i nærområdet spredte seg som ild i tørt gress, og allerede et år senere måtte de offensive jentene flytte til et større lokale.

Når vi begynner å snakke om utviklinga i byen, bobler jentene over av energi og glede: – Det er fantastisk gøy å oppleve hva som skjer i byen nå. Vi er på ingen som helst måte noen veteraner, men bare på 2,5 år har det skjedd mye rundt oss. Og enda mer er i vente! Engasjementet smitter over på undertegnede, og et lite øyeblikk er det tilløp til en euforisk halleluja-
stemning når vi snakker om hva som skjer i byen og hvor mange spennende naboer som ligger rundt dem. Praten levner ingen tvil om at jentene er skikkelige bypatrioter og de er tydelig takknemlig for det de referer til som ”verdens beste kunder”. Leken med fargene og helhetsinntrykket har gitt jentene mer å gjøre; nå har kundene begynt å rådføre seg i forbindelse med oppussing hjemme, og Maren og Christine tar gjerne på seg oppdrag som boligstylister når de har tid og mulighet til det.

Vi maler ofte om veggene i butikken, gjerne i forbindelse med inngang av nye varer. Helheten gir et mye større inntrykk – også synes vi jo det er innmari gøy også, da

– Men det er fremdeles butikken og det som skjer her som er det viktigste, altså, presiserer de. Hjertebarnet deres har fortjent en sentral plass i bybildet, og vi gleder oss enormt til å følge jentene videre.