”Påskegodt” med sidetall

Det nærmer seg påske, vi tok en tur til byens to bokhandlere på jakt etter den optimale leseopplevelsen. I det fjerne ser vi for oss å ligge på en deilig sofa, med et varmt ullpledd, noe godt i koppen og ikke minst boken du ikke kan legge vekk. Men hva skal jeg velge?

Det er sannelig ikke lett. Hyller, bord og stativer alle er fulle av bøker med en eller annen anbefaling, beste bok, herlig leseopplevelse, spenning inn til ryggmargen og god pris. Vi må ha hjelp!

skien-by-notabene-1
skien-by-notabene-2

På Lietorvet møter vi Kristine Roksund, hun er butikksjef hos Notabene og har absolutt ingen problemer med å gi sin påskeanbefaling.
– Jo Nesbø er selvsagt, den vil alle ha, men skal jeg gi noe personlig vil jeg si ”Jeg ser deg” med Clare Mackintosh, hun er en frisk ny forfatter og skriver veldig fengede. Boken er spennende fra start til slutt, forklarer Kristine. Vi rusler videre og fordyper oss i titler, lurer på hva vi bør velge dersom vi ikke vil ha krim? –For damer, den siste til Lucinda Riley, skyter Kristine inn, den heter Skyggesøsteren og er virkelig verdt å lese. –Jeg elsker bøker som tar for seg både historien og nåtiden, en super påskebok, smiler bokelskeren. Vi kikker litt videre og Kristine minner oss på noe helt annet, nemlig aktiviteter. –Barna elsker aktivitetsbøker forklarer Kristine, på en regnværsdag i ferien er det veldig hyggelig og pusle med oppgaver.

skien-by-bar-drinker-notabene-butikk

Vi durer videre til Arkaden, vi vil ha flere tips med oss inn i påsken. Bak disken står Livvi, hun tripper etter å gi kundene gode anbefalinger. – Det kommer mye folk innom i tiden før påske og mange vil ha tips, sier Livvi mens hun loser oss gjennom butikken og plukker frem en stabel med bøker. -Her er litt for en hver smak, kjønn og alder, forklarer Livvi, hele familien trenger jo litt til påske.

skien-by-norli-1
skien-by-norli-2

Vi lurer på hva Livvi har lest i det siste -Jeg har akkurat lest Ahnem sin ”Atten grader minus”, en svensk forfatter som skriver utrolig bra, det er iskald spenning hele veien så du må tåle og bli litt skremt, forklarer Livvi. –Jeg vil også trekke frem en bok som kommer ut neste uke, den er fra Skien og Herkules, den heter ”Senteret” og er skrevet av Victoria Dunmark, hun Ibsenstipendiat og bor i Ibsengården i Skien for øyeblikket, sier Livvi entusiastisk. -Boken har mye svart humor rundt det å få fødselsdepresjon, den er enkel i språket, morsom og alvorlig på en gang, jeg gleder meg til vi har den i butikken, smiler butikksjefen.

skien-by-norli-4
skien-by-norli-5

Spill er også populært og på Arkaden er utvalget stort. Livvi trekker frem familiespillet Vildkatten; -Det er gøy for alle og får virkelig frem konkurranseinstinktet hos deltakerne, men vi har rene voksenspill også forteller Livvi, ”Stor i kjeften” er et nytt spill og ganske populært, og vil du ha et litt på kanten så ta med deg ”Politisk ukorrekt” men ikke spill det med svigermor, blunker Livvi.

Salget ser ut til å gå strykende, kundene kommer og går mens vi er på besøk. –Folk leser heldigvis fortsatt mye forklarer Livvi, jeg tror de fleste synes det er deilig og avslappende med en god bok, dessuten trenger vi pause fra skjermene, avslutter hun før bøkene og kundene tar all oppmerksomhet.

skien-by-notabene-3
skien-by-norli-6

Vi går ut, sikre på at denne påskens leseropplevelser blir helt unik. Vi anbefaler å stikke innom for et godt tips.