Skau 30 år!

Velkommen! Skal det være et kakestykke? Erik Skau, innehaver hos klesbutikken Skau hilser kundene velkommen i vårsola. På trappa ved inngangspartiet har han dekket et koselig bord med kaffe og kake, til stor glede for kundene som er innom. Erik feirer i disse dager; at han har drevet den tradisjonsrike klesbutikken I 30 år, helt siden 1986 har det vært kvalitetsklær å finne i de trivelige lokalene i Telemarksgata.

Erik er tredje generasjon i butikken. Det var hans bestefar Bernhard som startet opp i Torggata i 1923, Eriks far Sigbjørn tok senere over og butikken flyttet til nåværende lokaler I 1986. Erik var involvert i butikken allerede i ung alder, og har drevet dagens butikk sammen med sin søster Signe i 30 år. Opprinnelig var Skau en ren herrebutikk, men de siste 10 årene har de også gjort stor suksess med dameklær.

skau-30-aar-DSC0877
skau-30-aar-DSC0901

Og det er kvalitet og kjente merkevarer som kjennetegner butikken. Erik trekker frem det amerikanske klesmerket Gant som de har hatt i butikken siden 1986, de var faktisk en av de første i landet som tok det inn. Gant har de til både dame & herre. Lyle & Scott, et skotsk herremerke med et smalere snitt og fantastisk ull- og bomullskvalitet finner du også i hyllene – det er gjennomgående klassiske merker i sortimentet. Pelle P er et av de nyere merkene med et ungt uttrykk og maritimt preg. Perfekt sommermote! For damene trekker Erik frem klær fra Ane Mone og bukser fra Brax som noen av høydepunktene. Tidløse snitt og farger.

skau-30-aar-DSC0878
skau-30-aar-DSC0893

Hos Skau finner du et godt utvalg til både ung og voksen, og de store på dress, noe som er veldig aktuelt i disse konfirmant og snart mai-dager.

skau-30-aar-DSC0896
skau-30-aar-DSC0898

– Nei, det har gått fort syns jeg. Erik snakker med en kunde som gratulerer med jubiléet. 30 år i bransjen betyr også masse god erfaring og kunnskap. Han kan fortelle om stamkunder hvor hele familien kjøper klær hos Skau, hvor han kjenner til størrelser og smak, som er til stor hjelp når det skal handles gaver innad i familien. Han kan svært ofte se hvilken størrelse folk bruker når de kommer inn i butikken, noe som kommer godt med om man ikke er så glad i å bruke lang tid i prøverommet.

Erik er også opptatt av nytenkning, utbygging og utvikling i sentrum. Han snakker varmt om Skien og mulighetene som ligger her. I butikken er også utvikling alltid aktuelt, og et nytt merke er på vei inn i butikken til høsten. Men enn så lenge må vi vente i spenning på hva som kommer! Det vi imidlertid vet sikkert er at hos Skau er årets vårmote preget av farger som blått, hvitt, beige, korall og oransje, samt mye lin og luftige plagg. Dressene kan gjerne være i blåtoner, og ha smalere snitt enn tidligere.

Frem til og med lørdag er det ekstra gode tilbud hos Skau, og de har masse fint inne til konfirmasjon og 17. Mai – ta turen innom! Vi gratulerer så mye med jubiléet!

skau-30-aar-DSC0873