Snipetorplia innfrir

«Heldigvis var mannen min (Svein Skoe) absolutt med på notene. Nå har vi flyttet fra villaen i ’gata vår’ på Falkum, der vi har bodd i 36 år, og vi bare stortrives begge to. Snipetorplia innfrir alle forventningene våre og vel så det», sier Gro, som tar imot oss på et av de hyggelige tunene.

Venninner ble naboer
Gro har ei god venninne et par hus unna i Snipetorpgata. Der har hun vært mye innom, og ofte spøkefullt sagt: ’Selg da vel! Her vil jeg bo’. Nå kan de besøke hverandre som gode naboer! «Falkum var kjempekoselig, men dette er noe helt annet. Nå går vi til byen på to minutter i en aldeles nydelig og sjarmerende gate. Og alle vi treffer hilser og er hyggelige.»

«At hver enhet her er nesten som en enebolig, uten gjenboere, synes vi også er veldig fint»

Gro og Svein, beboere Snipetorplia

Selveier gir full kontroll og større frihet. Det er blitt mer og mer vanlig at nye leilighetsprosjekter organiseres som borettslag – med ca halvparten av
prisen som innskudd og resten som fellesgjeld. Gro foretrekker selveier.

«At boligene i Snipetorplia er selveierleiligheter, var absolutt med på å gjøre valget lett», sier hun. «Da har vi full kontroll over vår egen økonomi og kan selv forhandle om renter og betingelser i vår egen bank. Vi får frihet til å betale ned på lånet i vårt tempo, eller refinansiere med sikkerhet i boligen. Man vet jo aldri hva fremtiden vil bringe».

«At hver enhet her er nesten som en enebolig, uten gjenboere, synes vi også er veldig fint».

16 boliger – akkurat passe
Snipetorplia er et akkurat passe stort sameie, mener Gro Dalene Skoe. Ikke for stort, ikke for lite. Det gjør alt mye enklere, hevder hun, og forteller at de allerede har hatt møte der alle lett ble enige om alt. Som for eksempel kontrakt for renhold.

El-sykkel ”på kjøpet”
«Vi har to biler», sier Gro. «Det trengte vi da vi bodde på Falkum, men ikke nå lenger. Etter at vi flyttet inn her i juni, har vi brukt den ene bilen bare to ganger. Så den ligger snart på Finn. Nå klarer vi oss mer enn godt med én». «El-sykkelen som fulgte med leiligheten, bruker mannen min til jobben på Gimsøy. Før kjørte han bil. Og jeg går til det meste. Skal jeg noe litt lenger av gårde, er det jo bare å ta bussen. Den stopper få skritt unna Snipetorplia», sier hun, tydelig fornøyd med den nye, sentrumsnære tilværelsen hun og Svein Skoe har fått.

Topp for barnebarna
Gro og Svein har tre barnebarn fra to til åtte år, og etter at de flyttet til Snipetorplia har de fått mer besøk enn på lenge. «Ja, barnebarna elsker å være her og koser seg både i Brekkeparken og i lekeapparatene her i Snipetorplia. Bare se så fint det er blitt!» sier Gro, og peker både oppover og nedover i lia og forteller om detaljer og fasiliteter. «Det er jo allerede blitt kjempekoselig her. Og enda bedre blir det når alt får grodd og ’gått seg til’ litt mer. Jeg synes det er spesielt flott med de ulike ’steppene’ – med leker, benker og koselige plasser på de ulike nivåene og platåene», sier hun.

Oppdaget byen på nytt
«Det er ikke noe tvil om at vi spiser oftere ute nå enn vi gjorde før. Det er jo så lettvint, og plutselig bare bestemmer vi oss: ’Nei, i dag gidder vi ikke lage middag, vi går ut!’ Og rett etterpå sitter vi og studerer menyen på ett av de mange gode spisestedene Skien har fått.» «I går feiret vi forresten mannen mins bursdag. Det ble indisk – rett nedi bakken her. Helt nydelig!»