Sommer i Skien!

Solskinnsdagene står i kø, det er tidlig ettermiddag og skiensfolket koser seg med is & shopping. Blomstene i parken er på sitt fineste, kafégjestene nyter solen fra uteserveringene, og barnefamilier koser seg ved lekeapparatene ved brygga. Vi tok en runde i byen for en liten stemningsrapport.

De første vi møter på er to blide jenter fra Skien, Hedda Eidet (18) & Jeanette Thygesen (20). De kommer rett fra Tullis, hvor de er å regne som stamgjester.

Sommer_skien_by2

Hva er det beste med Skien? Det må være Tullis, sier jentene. Kaffe´n på Tullis!
Vi spør jentene om deres siste kjøp i Skien, og etter litt betenkningstid kommer de frem til at det var en brus på Rema 1000, og en singlet på H&M. Sistnevnte er også begges favorittbutikk i byen, og mye av sommergarderoben har blitt handlet der. Sommerferien er godt i gang, så jentene benytter anledningen til å sende en sommerhilsen til pappa, som er på hytta i Valle.

Vi ønsker god sommer, og rusler videre i byen. Isbaren er blitt et populært stoppested for både feriegjester og skiensfolket, og det er mange is i omløp idag. På et av bordene sitter det en vennegjeng som har tatt seg en pause i varmen. Magnus Koth (26) og Christoffer Melleby (26) er i byen, på tur med to små hunder. – Det er rolig og fint her i Skien, sier Magnus. Det er bra størrelse på byen, og så er det kort vei til både flyplass og hovedstaden. Det er Christoffer enig i, og han trekker frem isbaren som en favoritt i byen. Sommerferien for gutta innebærer tur til Kroatia og Praha, men akkurat nå er det supert å være i hjembyen og nyte en is & milkshake.

Sommer_skien_by3

En annen som også er i byen for å kose seg med en is er Vidar Aas (65), også han fra Skien.

Det er bra at det blir flere uteplasser om sommeren. Isbaren er en favoritt hos meg. Skal jeg handle klær blir det hos Skau. Det er også en favoritt her i byen.

Sommer_skien_by4

På torget er det også mange mennesker som nyter sommersolen. Vi treffer på Eirik Andersen (22), som sammen med en kollega er ute på oppdrag for Røde Kors. Eirik er fra Skien, og idag samler han blant annet inn penger til Syria, og vanskeligstilte barn i Norge. Eirik er skiensgutt, og på fritiden spiller han fotball for Skiens Grane.

Sommer_skien_by5
Hva kjøpte du sist i byen? – Mitt siste kjøp var sko på Boys of Europe. Der handler jeg klær også.

Eirik fortsetter det gode arbeidet, og vi konkluderer med at Skien er en ypperlig sommerby med fine folk og herlig sommerstemning. Vi krysser fingrene for mange flere sommerdager som dette!