Sykkelfabrikk + kaffebrenneri = Farstad & Co

Håndlagde sykler henger i vinduene og på veggene. Rett innenfor døren står en stor brennemaskin for kaffebønner og rundt i lokalet sitter fornøyde gjester og nyter sin kaffe. Velkommen inn til Farstad & Co.

Ikledd skinnforkle som passer både en sykkelselger og en «kaffedude», møter vi en smilende driftssjef, Lars Meling. For øyeblikket er det brenning av
bønner som står på programmet. – Hele tanken rundt Farstad & Co er tuftet på kvalitet og godt håndverk, derfor velger vi å brenne våre egne bønner, forteller Lars og fortsetter. -Bønnene kommer fra Colombia og vi kan spore dem helt tilbake til bonden selv, vi ønsker trygghet rundt at det er skikkelig drift hos dem vi kjøper fra, vi vet hva han heter for å si det slik, smiler Lars.

Hos Farstad & Co brenner de bønner i forskjellige variasjoner, den mest populære er lysbrent. – Vi selger både til bedrifter, kafeer og restauranter, noen utvalgte MENY-butikker og selvsagt til privatpersoner inne i kaffebaren. For dere som lurer, det blir egen julekaffe å få kjøpt, forteller Lars. Hos Farstad & Co har de også skjenkebevilling, vil du ut en kveld er det absolutt å anbefale en tur til kaffebaren i Kverndalen. – Ikke glem at vi har lange åpningstider sier Lars, Kaffebaren er åpen fra 07:00 til 19:00 alle dager og til klokken 22:00 fredag kveld.

Bygger på tradisjoner
Virksomheten Farstad & Co er bygget på tradisjoner. De holder til i Kverndalen i Skien sentrum, de samme lokalene som Skien Sykkelfabrikk startet for 91 år siden. Navnet hentet eierne fra sin farfar. Han startet kolonial i Skien i 1955 som het Farstad & Co, han brant også egen kaffe, da ble valg av navn enkelt; Farstad & Co gjenoppsto.

Men hvorfor kaffe og sykler?
– Vi ønsket oss et showroom for syklene våre, et sted kundene kunne komme inn, oppleve god atmosfære og kikke på sykler mens de koser seg, slik kom ideen om en kaffebar og et kaffebrenneri, forklarer Lars.

For entusiastene
Syklene som lages hos Farstad & Co er for entusiastene, de som er opptatt av et godt håndverk og et godt design. Foreløpig er det kun to modeller, unisexmodellen One, som har ett gir og er en typisk by og kosesykkel, og Ten som er en herre, racermodell med 10 gir. Til våren kommer to modeller til, en ren damemodell og en unisex med 8 gir. -Vi gleder oss til å utvide sortimentet, særlig skal det bli fint å tilby en egen modell for damer, smiler Lars. Når det gjelder pris er ikke noe overlatt til tilfeldighetene. sykkelen One koster selvsagt 19260 kroner siden Skien Sykkelfabrikk så dagens lys i 1926.

Sykler på lager
Ja, helt korrekt du kan faktisk gå inn hos Farstad & Co kjøpe deg en deilig nylaget kaffe, ta koppen med inn i sykkelfabrikken og spasere ut igjen med en nydelig mintgrønn sykkel One. Det drømmer i alle fall vi om.