Tar sjelen med på flyttefot – PREG og Sitt Ned

Elisabeth Spangelo, PREG og Anne Helene Westby, Sitt Ned kunst & kafé
Elisabeth Spangelo, PREG og Anne Helene Westby, Sitt Ned kunst & kafé
Bare et steinkast unna dagens lokaler, ligger et av byens kanskje fineste hjørner. Endelig skal det fylles med nytt innhold. Sitt Ned kunst & kafé og PREG interiør skal få nytt tak over hodet. Til sommeren er de på flyttefot.

Hjertevarme
Sitt Ned, den litt annerledes kafeen midt i sentrum, stedet folk i Skien har trykket til sitt bryst i over 10 år, skal flytte. Sommeren 2019 får de nytt tak over hodet. – Vi får nye, flotte lokaler på hjørnet ut mot torvet, nærmere bestemt «det gamle DNB-bygget». Bedre kan det ikke bli, forteller driftsleder, Anne Helene Westby entusiastisk. – Planene er ennå ikke helt ferdige, og det jobbes både med matkonsept og interiør. Men en ting er sikkert; – Vi får et mye større kjøkken, og vi får dermed muligheten til å utvikle vår smakfulle kafemeny med kaféretter laget fra bunnen av med gode smaker og gode råvarer, forteller Anne Helene. – I tillegg får vi plass til flere gjester, og ikke minst et mye mer moderne og bedre lokale å jobbe i, fortsetter hun. – Og for de som lurer kan vi berolige alle med at våre superpopulære supper selvsagt vil fortsette som vanlig. Det hadde blitt månelyst dersom vi ikke serverte kyllingsuppe på lørdager, ler hun.

– Sitt Ned er en kafe med store hjerter og store smil – her er det godt å være kafégjest, og det er også godt å jobbe her. Slik skal det fortsette å være, og det er det som gjør oss unike, smiler Anne Helene.– Sjelen vår tar vi med oss inn i de nye lokalene. Sitt Ned kunst & kafé er virkelig en kafe for alle fortsetter hun.

PREG interiør
Med seg på laget har de dagens nabo, interiørbutikken PREG. De tar med varer og folk og rusler over torvet til sitt nye rede. – Butikken er tegnet, den blir nesten dobbelt så stor, forklarer Elisabeth Spangelo, designer og profilansvarlig i GREP. – Den blir mye mer funksjonell, får plass til flere varer og ikke minst et stort lager i kjelleren, smiler Elisabeth fornøyd. – Vi har vokst ut av dagens lokaler, og butikk og nettbutikk har blitt kjempepopulære, forteller Elisabeth. Med det nye konseptet håper de på mer levende, og ikke minst hyggelig handel. – De to stedene skal ha felles inngang, du kan spise mens du beundrer varene, deretter handle, ler Elisabeth. – Vi tror dette blir et flott konsept i Skien.

Hele 50% av vareutvalget i PREG er design fra egen produksjon. Det er de stolte av og stadig kommer det nye produkter. – I de nye lokalene får vi presentert varene mye bedre. Vi skal lage små fine miljøer med alle tingene, det blir veldig fint og fristende. – Faktisk så håper vi å lage deler av innredningen til butikken selv forklarer hun. Vi har så mange dyktige folk i bedriften vår, sier Elisabeth stolt.

Både PREG og Sitt Ned er eid av arbeidsinkluderingsbedriften Grep Grenland AS. Vi har til enhver tid mennesker hos oss i kortere eller lengre perioder som har behov for en eller annen form for tilrettelegging i arbeidslivet. Så når du handler hos PREG eller besøker Sitt Ned, bidrar du til å gi mennesker muligheten til å yte sitt beste. Hos oss opplever man definitivt mye raushet, inkludering og hjertevarme! Når vi flytter håper vi enda flere vil finne veien til oss, avslutter Elisabeth og Anne Helene med to store smil.