Tradisjoner gir gode relasjoner

Det er Kirsten Blomquist, tredje generasjon Blomquist på Lie som møter oss for en prat i det godt belyste lokalet i Mælagata 1. Helt siden 50-tallet har det vært elektrisk butikk her, og det var bestefar Blomquist, Petter Andreas som startet det hele i 1923. Han var en dyktig mann som laget kokeplater, og vant også 1. plass ved en utstilling av kokeplater og mottok personlige gratulasjoner fra Kongen. Og sansen for butikkdrift ga han videre til de neste generasjonene. Kirsten sin far, Sverre Reinholt overtok etter faren sin, og Kirsten og broren Oddbjørn Reinholt Blomquist driver butikken idag. Med seg på laget har de Petter Reinholt Blomquist, Leif Nygård og Nicolai Nielsen, bedre kjent som Nicco.

_DSC6681
_DSC6658

Vi er en liten bedrift, men er store på service og ekstremt konkurransedyktige på pris.

Nicco forteller engasjert om gode priser og utvalg, og har tydelig stor kompetanse og oversikt på produkter og kvalitet.
“Kom innom og be om et tilbud på kjøkkenpakker, du kommer til å bli positivt overrasket”, sier han før han demonstrerer koketopper for noen av kundene som er innom.

_DSC6687

God gammeldags service er viktig hos Blomquist på Lie. De kjører ut nye varer og tar med seg de gamle, helt gratis, noe som blir satt stor pris på av kundene. Og faste, lojale kunder har de mange av. Folk som har handlet der i en årrekke, og som stikker innom for en prat selv om de ikke skal ha noe i dag. Og sånt blir det en helt egen atmosfære av. Praten og latteren sitter løst både hos kundene og de ansatte, og Kirsten forteller historier om gamle dager med iver og godt humør.

_DSC6731
_DSC6711

Hun viser oss lampeavdelingen, hvor utvalget er stort og variert, både til inne- og utebruk. Og lyspærer – mange lyspærer, i alle varianter. Som Kirsten sier, “her er det lyspærer i hauger og lass”. Julestjernene er på plass i vinduet, og i år er det også flotte, retro julestjerner å få tak i. Produkter fra Herstal, både lamper og andre varer finner du i hyllene her, og har de det ikke i butikk kan det skaffes, sier hun.

_DSC6666
_DSC6728
_DSC6726
_DSC6668
_DSC6661

Hele gjengen er Odd-entusiaster, og har vært både supportere og sponsorer av Skiens-laget i lang tid. De er fast inventar på alle hjemmekamper, og det var faren Sverre som plantet fotballinteressen. Hos Blomquist på Lie er de en engasjert gjeng med godt humør i alle ledd, og med en genuin interesse for kundene sine. De har også egen Facebookside. Så er du på jakt etter nye hvitevarer kan du jo gjøre som Nicco foreslår – ta turen innom for et godt tilbud.