Byggeaktivitet rundt Handelstorget!

Bilde av Emil Eriksrød, Aziz Chaer, Kathrine Nakken, Tom Henrik Haugland og Håvard Nymoen Johansen
Disse skal utvikle Skien by
Det blir høy aktivitet på Handelstorget de kommende månedene. Allerede nå er det stillaser, byggeskilt og folk med vernehjelmer som preger gatebilde. Torget og byggene rundt skal forvandles.

Bare i løpet av ett år skal hjerte i byen, nemlig Handelstorget, bli nytt, moderne og langt mer publikumsvennlig; -Hurra sier leder for Skien By, Kathrine Nakken. -Dette har vi ventet på lenge, endelig skal torget vårt få et skikkelig løft, det blir utrolig viktig for hele byen, presiserer hun. I ett år fremover vil det være byggeaktivitet og inngjerdinger rundt på torget, men det vil aldri være stengt. -Selv om det pågår byggeaktivitet i tiden fremover vil det fortsatt være mange planlagte arrangementer, vi skal levere alt det vi pleier å gjøre, her gjelder det bare å se løsninger, smiler Kathrine

Dette skjer!

Det er mange prosjekter som settes i gang denne våren. Telemarksgata 10, tidligere bankbygget, har allerede startet. Gården, som eies av 7 lokale gårdeiere med formål om å løfte utviklingen i sentrum, pusses opp innvendig og får helt ny fasade.  -Det blir strålende smiler Kathrine. Telemarksgata 10 skal stå ferdig allerede tidlig høst og leietakerne flytter umiddelbart inn. Sitt Ned og PREG skal ha hjørnet og vil bidra til liv inn mot selve torget.

Bilde av markedssjef i GI, Tom Henrik Haugland
Markedssjef i GI, Tom Henrik Haugland.
Datagenerert bilde av hvordan Telemarksgata 10 kan bli
Slik skal Telemarksgata 10 bli!

Litt lengre ned på Handelstorget er de i gang med Eeks gård. Her blir det også ny fasade og nye leietakere.  Målet er å ha gården ferdig i desember slik at nye leietakere kan flytte inn allerede 1 januar. I hovedsak blir det NAV som skal bo i bygget, men på gateplan blir det næring.  – Jeg vet det jobbes med å få til noe servering ut mot torget, et torg med masse servering rundt gir et levende torg, forklarer Kathrine.

Datakomponert bilde av fremtidige Eeks Gård i Skien
Eeks Gård, midt på torget i Skien, totalrenoveres til å bli et av Skiens mest moderne kontorbygg.
Bilde av styreleder i R8 Group AS, Emil Eriksrød
Emil Eriksrød, Styreleder i R8 Group As

Kommunen jobber med ny plan for det utvendige torget. Målet er å få et bedre torg som skal fungere både for arrangementer med mange folk og også kunne være intimt og hyggelig for hverdager med mindre folk. Det skal legges opp til at aktiviteten inne i byggene kan spille ut i byrommet for eksempel med uteservering.

Planleggingen av torget skal skje i samarbeid med gårdeierne. Lurer du på noe rundt Handelstorget, ta gjerne kontakt med Skien By, Kathrine svarer mer enn gjerne. – Det er viktig å informere om det som skjer slik at det oppleves som positivt, sier hun.

Bilde av Aziz Chaer, Kathrine Nakken og Håvard Nymoen Joansen foran Arkaden
Aziz Chaer, Kathrine Nakken og Håvard Nymoen Johansen foran Arkaden

Hvorfor kommer utviklingen akkurat nå?

Gjennom byutviklingsprosjektet til kommunen, Skien 2020, er utvikling av sentrum virkelig satt på kartet. Mange små og store tiltak er iverksatt. I tillegg ga det ekstra inspirasjon da Centrumsgården nylig ble renovert. Sammen har dette ført til at flere gårdeiere ønsker å investere i sentrum, -de har fått trua på byen vår, smiler Kathrine fornøyd. I tillegg skjer det en stor utvikling på Arkaden med lokale eiere og Lietorvet rustes opp og har også fått lokalt eierskap. -Nøkkelen er nok lokalt eierskap og ønske om en levende by, sier Kathrine. Hver dag jobber hun i Skien By med fokus på omdømme, snu hodene til folk, få opp positive holdninger og ikke minst få folk til å bruke byen. -Folk har begynt å heie mer i istedenfor å komme med negative kommentarer, forteller hun, folk bruker sentrum, hygger seg og skaper en god atmosfære, alt som skjer nå er til det beste for byen vi elsker, avslutter Kathrine entusiastisk.

SPIS UTE UKA

Skien By og Skien kommune feirer Ibsens bursdag i uke 11. Derfor kjører vi på med gode matopplevelser i byen hele uken. Vi starter allerede søndag 14. mars og holder på til søndag 21. mars.

Snipetorplia innfrir

Snipetorplia innfrir alle forventningene våre og vel så det», sier Gro, som tar imot oss på et av de hyggelige tunene.

Tanker fra bankrådgiverne

Til daglig veileder de kundene sine fra banken i Torggata, men vi møter rådgiverne i SpareBank 1 Telemark til en prat på en café i sentrum. Her snakker vi om tiden vi er inne i, julen og året som skal komme.

SELVGJORT scenekunst

I lokalene på Klosterøya byr Teater Ibsen på varme, humoristiske, familievennlige og tankevekkende forestillinger. De produserer alt selv – fra teknikk til
rekvisitter og kostymer. Bli med bak scenen!

Eiendommelig suksess

PrivatMegleren Kvelland & Partnere feirer 10 år i Grenland. Fra avdelinger i Skien og Porsgrunn dekker de fast eiendom, borettslag, hytter, nybygg og næring.

Tradisjonsrike Blomquist på Lie

Blomquist på Lie er en liten og hyggelig elektrobutikk. I nærmere 100 år har familiebedriften levd av stort utvalg, konkurransedyktige priser og unik service.

En grønn jul

Nå ønsker Ragnhild og Anne Katrine velkommen til Unwrapped – en løsvektbutikk med grønt utvalg. Bli med og gjør en forskjell ved å handle emballasjefritt og bærekraftig i sentrum.

EN GAVEPAKKE for enhver bedrift

Ingen jul uten julepost. Med Bypost kan små og store bedrifter spare penger på porto. Byposts trivelige bud henter og bringer post etter avtale, slik at du kan senke skuldrene i julestria.

FULL FART i Skien

Mette Gundersen, leder for by- og stedsutvikling i kommunen, gir oss et innblikk i de mange spennende prosjektene som pågår.

FRA ISLAND til isbar

Mye handler om mat i julen. Og godt er det! Meny Lietorvet er kjent for sitt store utvalg av ferskvare og kvalitetsmat du ikke finner andre steder. Her får du gode tips til julehandelen.